Ερωτήματα των Ειδικών Φρουρών με αφορμή το κρούσμα κορωνοϊού σε ανώτατο αξιωματικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου

Ερωτήματα των Ειδικών Φρουρών με αφορμή το κρούσμα κορωνοϊού σε ανώτατο αξιωματικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου

Ανακοίνωση της Ένωσης Ειδικών Φρουρών Κρήτης:

Μετά και το νέο κρούσμα του Covid-19 σε αστυνομικό (ανώτατο αξιωματικό) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά.

Εάν λάβουμε υπόψην ποιο πρωτόκολλο ακολουθείται όταν ένας εργαζόμενος βρεθεί θετικός και τι ισχύει όταν βρεθεί θετικός ένας αστυνομικός, διαπιστώνουμε να ακολουθούνται διαφορετικές προσεγγίσεις.

Στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου είχαμε ένα θετικό κρούσμα και έγιναν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους, 60 στον αριθμό. Σε εργοστάσια και σε βιομηχανίες που παρουσίασαν κρούσματα έγιναν σχεδόν στο σύνολο πάνω από 300 τεστ στους εργαζόμενους. Στην Δ.Α. Ηρακλείου πραγματοποιήθηκαν μόνο είκοσι τεστ (20), τη στιγμή που εργάζονται στο Αστυνομικό Μέγαρο 300 αστυνομικοί καθώς και αρκετοί πολίτες εισέρχονται σε καθημερινή βάση για διάφορα ζητήματα.

Διερωτόμαστε, οι αστυνομικοί δεν έχουν οικογένεια, δεν έχουν άτομα υψηλού κίνδυνου ή μήπως είναι άτρωτοι ; Τελικά άλλα πρωτόκολλα ισχύουν για τους υπόλοιπους και άλλα για το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας; Τι φοβούνται και δεν κάνουν τεστ σε όλο το προσωπικό όπως θα έπρεπε;

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΣΑΝΑΚΤΣΙΔΗΣ Χρήστος

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΙΑΜΕΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ