Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:36 | 31/03/2015
Νέο δείγμα «ασυδοσίας» κρατουμένων ποινικών και αντιεξουσιαστών, ορισμένοι από τους οποίους εμπλέκονται στο σχέδιο «Γοργοπόταμος» για την ανατίναξη των φυλακών Κορυδαλλού, τέθηκε υπόψη αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.
 
Ένας 31χρονος αλβανός κρατούμενος, που έχει κατηγορηθεί για δολοφονίες αλλά και φέρεται να βοήθησε το σχέδιο των «Πυρήνων» για τη μεγάλη απόδραση από τον Κορυδαλλό, μαχαίρωσε προ μερικών ημερών μέσα στην εν λόγω φυλακή έναν ρουμάνο συγκρατούμενό του για άγνωστο λόγο.
 
Ωστόσο το εντυπωσιακό είναι ότι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 31χρονος, ενώ ήταν υπό επιτήρηση για τη «συμμετοχή στο εγχείρημα των "Πυρήνων"», βρήκε την ελευθερία κινήσεων να φύγει από τη Γ' Πτέρυγα των φυλακών όπου κρατείτο, να βρει ανοικτές όλες τις ενδιάμεσες πόρτες ασφαλείας και να διανύσει ανενόχλητος μία απόσταση εκατοντάδων μέτρων μέσα στο σωφρονιστικό κατάστημα. Και αυτό προκειμένου να πραγματοποιήσει την εγκληματική επίθεσή του στην Α' Πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού όπου κρατείτο ο ρουμάνος θύμα του.
 
Σύμφωνα ωστόσο με αναφορές άλλων αστυνομικών πηγών αλλά και σωφρονιστικών υπαλλήλων, στο εγχείρημά του αυτό μέσα στην Α' Πτέρυγα τον ποινικό φέρεται να υποβοήθησαν ορισμένοι κρατούμενοι αντιεξουσιαστές που προσπάθησαν να παρασύρουν τον ρουμάνο κρατούμενο εκτός του κελιού του, ώστε να είναι εύκολο να τον προσεγγίσει και να τον μαχαιρώσει ο αλβανός μεγαλοποινικός.
 
Τα κίνητρα ωστόσο της επίθεσης -από πιθανή συνεννόηση και συντονισμό του αλλοδαπού ποινικού και αντιεξουσιαστών- παραμένουν άγνωστα. Ο Ρουμάνος τραυματίστηκε σοβαρά αλλά βρίσκεται εκτός κινδύνου.
 
Όμως το γεγονός προκαλεί ερωτήματα στα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. αφού φέρεται λίγες εβδομάδες μετά την αποκάλυψη του σχεδίου επίθεσης στις φυλακές Κορυδαλλού τα μέτρα ασφαλείας στο σωφρονιστικό κατάστημα να έχουν χαλαρώσει περισσότερο.
 
Ο προαναφερόμενος 31χρονος αλβανός μεγαλοποινικός που πρωταγωνίστησε στο αιματηρό περιστατικό έχει καταδικασθεί σε ισόβια κάθειρξη για φονικές ληστείες στην Αθήνα, για ανθρωποκτονία στη Θεσσαλονίκη με θύμα 25χρονο ομοεθνή του, το πτώμα του οποίου βρέθηκε με μία σφαίρα στο κεφάλι σε δασική περιοχή στην Καλλιθέα Χαλκιδικής, αλλά και για τραυματισμό εμπλεκομένου σε υπόθεση σωματεμπορίας στη συμπρωτεύουσα.
 
Ο 31χρονος είχε συλληφθεί σε «παγίδα» της ΕΛ.ΑΣ. στην Κατερίνη. Στο σχέδιο «Γοργοπόταμος» φέρεται να ήταν αυτός που μεσολάβησε ώστε ομοεθνείς του να συνδράμουν τον Χριστόδουλο Ξηρό και άλλους αντιεξουσιαστές.
 
tovima.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis