Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:29 | 22/08/2020

Το θέμα της υποστελέχωσης του Αστυνομικού Τμήματος Λευκού Πύργου, έφερε στη Βουλή η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Έλενα Ράπτη, η οποία κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη για τον εάν υπάρχει προγραμματισμός ενίσχυσης του εν λόγω Τμήματος, το δυναμικό του οποίου μειώνεται και περίπου στο ήμισυ.

Η ερώτηση που έθεσε η βουλευτής είναι η εξής:

«Το ποσοστό της δύναμης της Υπηρεσίας αναμένεται να μειωθεί στο 45% καθώς από την 1η Σεπτεμβρίου θα παραδοθούν τα φύλλα πορείας στους μετατιθέμενους. Από τους 63 μόνιμους αστυνομικούς του τμήματος, κάποιοι είναι αποσπασμένοι, μέρος της δύναμης λείπει με αναρρωτικές άδειες ή άδειες ανατροφής τέκνων, ενώ μόνο τους τελευταίους δύο μήνες οι μεταθέσεις των ειδικών Υπηρεσιών του Αρχηγείου και οι εσωτερικές μεταθέσεις της ΓΑΔΘ, έφεραν την αποχώρηση 18 αστυνομικών. Οι αριθμοί αναδεικνύουν το μέγεθος του προβλήματος σε ένα αστυνομικό τμήμα, η οργανική δύναμη του οποίου θα έπρεπε να ήταν 137 άτομα.
[custom:google-ads]
Επειδή είναι πολύ πιθανό η υποστελέχωση του ΤΑ να δημιουργήσει ελλιπή αστυνόμευση της περιοχής και αύξηση της παραβατικότητας και με δεδομένη την ανάγκη εδραίωσης του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, που τους τελευταίους μήνες έχει αυξηθεί σημαντικά,

Ερωτάσθε κύριε Υπουργέ,

Υπάρχει σχετικός προγραμματισμός για την ενίσχυση της δύναμης της συγκεκριμένης Υπηρεσίας που είναι εξαιρετικά σημαντική για την πόλη μας;»

 

Πηγή: grtimes.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis