Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:35 | 27/02/2015

Ερώτηση για τα επεισόδια της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Δένδιας. Η ερώτηση απευθύνεται στον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

«Έναν περίπου μήνα μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου κι αφού η νέα κυβέρνηση κατήργησε το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και ακόμη ταλαντεύεται μεταξύ υπουργικών αρμοδιοτήτων που δεν κατανέμονται και ιδιότυπων προσεγγίσεων για τον κατά περίπτωση αφοπλισμό των αστυνομικών δυνάμεων, το κέντρο της Αθήνας έγινε χθες το απόγευμα (26.02.2015) -για πρώτη φορά μετά από 2,5 περίπου χρόνια- πεδίο σοβαρότατων επεισοδίων, εμπρησμών και καταστροφών καταστημάτων και αυτοκινήτων» αναφέρει ο βουλευτής.

Ο κ. Δένδιας καλεί τον υπουργό να απαντήσει αν αποτέλεσε συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης ή ατύχημα, η απαθής «παρακολούθηση» των βίαιων επεισοδίων της Πέμπτης (26 Φεβρουαρίου 2015), στο κέντρο της Αθήνας αντί της αποσόβησής τους και αν αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση τις συνέπειες που θα έχει για το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και τη διεθνή εικόνα της πόλης η «σηματοδότηση» ενός νέου δόγματος «απάθειας» προς κάθε κοπής ταραχοποιούς και βανδάλους.

ΠΗΓΗ: tovima.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis