Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:30 | 19/03/2020

Μετά την παρέμβασή του ΕΚΑ Θεσσαλονίκης και τις σχετικές προτάσεις που καταθέσαμε για το θέμα της υγιεινής και ασφάλειας του προσωπικού των υπηρεσιών του Νομού Θεσσαλονίκης το ζήτημα έφτασε στη βουλή των Ελλήνων μέσω σχετικής ερώτησης.

Πιο συγκεκριμένα, Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε η βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, κ. Άννα Ευθυμίου, αναφορικά με την προστασία του ένστολου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας από τον κορωνοϊό, λόγω της έλλειψης της αναγκαίας υλικοτεχνικής υποδομής στις περισσότερες υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης.

«Ως βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, γίνομαι δέκτης του θέματος αυτού από αστυνομικούς της περιφέρειάς μου, οι οποίοι πασχίζουν να προστατευτούν εν μέσω της πανδημίας, ακόμη κάποιες φορές και με έξοδα που επιβαρύνουν εκείνους και τις οικογένειές τους», σημειώνει η Άννα Ευθυμίου στο κείμενο της ερώτησης.

Σύμφωνα με τη βουλευτή, η ελληνική κυβέρνηση, συγκριτικά με άλλες χώρες, έχει δράσει πολύ έγκαιρα και έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Ωστόσο, υπογραμμίζει ότι δεν τηρούνται τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα στις αστυνομικές υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης, ώστε να προστατευθούν οι ένστολοι από τον κορωνοϊό, καθώς και από άλλες μεταδοτικές ασθένειες.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει στη σχετική ερώτηση, δεν έχουν τοποθετηθεί υγρά αντισηπτικά στις υπηρεσίες, δεν έχει πραγματοποιηθεί απολύμανση στους εσωτερικούς χώρους των κτιρίων όπου στεγάζονται, ούτε βιολογικός καθαρισμός στα υπηρεσιακά περιπολικά οχήματα, ενώ οι αστυνομικοί δεν έχουν εφοδιαστεί με γάντια, προσωπική ιατρική μάσκα και προσωπικό αντισηπτικό.

Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και λαμβάνοντας υπόψιν τα παραπάνω, η Άννα Ευθυμίου ερωτά τους Υπουργούς Υγείας και Προστασίας του Πολίτη, αν κατατάσσουν στις προτεραιότητές τους τη λήψη μέτρων για την προστασία της υγιεινής των Ελλήνων Αστυνομικών, ποια είναι αυτά και πότε σκοπεύουν να τα θέσουν σε εφαρμογή.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αστυνομικοί αγόρασαν μάσκες και γάντια για τους συναδέλφους τους με το υστέρημά τους και βρέθηκαν να τους κατηγορούν


Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis