Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:34 | 22/10/2015

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Θέμα: Ακινητοποιημένα πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος.

Είναι γνωστή η κατάσταση που επικρατεί τους τελευταίους μήνες, με την κατακόρυφη αύξηση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.
Αυτό έχει ως συνέπεια να οξυνθούν ακόμη περισσότερο τα προβλήματα που ήδη αντιμετώπιζε το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος στην υπηρεσία του και ειδικότερα  στη συγκεκριμένη περιοχή.
Οι ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή αλλά και σε προσωπικό, δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο το έργο της διάσωσης των προσφύγων και των μεταναστών που καθημερινά πνίγονται στο Αιγαίο.
Η άσχημη αυτή κατάσταση επιβεβαιώνεται και από ανακοινώσεις των συνδικαλιστικών φορέων του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος, όπου διαπιστώνεται η παραπέρα όξυνση των προβλημάτων που το προσωπικό αντιμετωπίζει, αλλά και η άσχημη κατάσταση που επικρατεί στα πλωτά και εναέρια μέσα και εγκυμονεί κινδύνους για τους Λιμενικούς.
Σύμφωνα μάλιστα με έγγραφο της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος, τουλάχιστον το 40% των πλωτών μέσων, είναι ακινητοποιημένα, λόγω βλαβών.
Η ίδια κατάσταση επικρατεί με τα πλωτά μέσα και αλλού, όπως στη Νότια Πελοπόννησο, όπου το πλωτό περιπολικό σκάφος του Λιμεναρχείου της Πύλου, παραμένει παροπλισμένο. Στη θέση του χρησιμοποιείται φουσκωτό σκάφος, με το προσωπικό να είναι εκτεθειμένο στους κινδύνους των άσχημων καιρικών συνθηκών.
Αιτία γι’ αυτή την κατάσταση είναι η ελλιπής χρηματοδότηση, η παλαιότητα των σκαφών, σε συνδυασμό με την υπολειτουργία ή την έλλειψη οργανωμένων επισκευαστικών βάσεων.
Και όλα αυτά τη στιγμή που οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία είναι απλήρωτοι και βρίσκονται σε εργασιακή ανασφάλεια, ενώ θα μπορούσαν τα πλωτά μέσα του Λιμενικού
Σώματος να επισκευάζονται εκεί.
Η κυβέρνηση αδιαφορεί για την κατάσταση και έχει σοβαρές ευθύνες για την όξυνση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το προσωπικό του Λιμενικού στην υπηρεσία του.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να τεθούν σε λειτουργία τα πλωτά και εναέρια μέσα του Λιμενικού Σώματος.

Οι βουλευτές
Χρήστος Κατσώτης

Διαμάντω Μανωλάκου

Σταύρος Τάσσος

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis