Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:27 | 20/03/2015

Ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Τάσσος και Χρήστος Κατσώτης σχετικά με τη λήψη μέτρων για τον τραυματισμό πυροσβέστη σε εκπαιδευτική άσκηση.

Αναλυτικά, το κείμενο:

«ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Θέμα: Λήψη μέτρων του Υπουργείου σχετικά με τον τραυματισμό πυροσβέστη σε εκπαιδευτική άσκηση.

Το ΚΚΕ επανέρχεται για τέταρτη φορά με Ερώτηση, σχετικά με τον τραυματισμό πυροσβέστη από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μυτιλήνης, μετά από χρήση αναπνευστικής συσκευής, σε προγραμματισμένη εκπαιδευτική άσκηση. Για το συγκεκριμένο συμβάν εκδόθηκε πόρισμα από τη Διεύθυνση Αναπηρίας και Ιατρικής Εργασίας, που πιστοποιούσε ποσοστό αναπηρίας 80% για τον παθόντα πυροσβέστη.

Όπως προαναφέρεται το ΚΚΕ έχει καταθέσει τις Ερωτήσεις 4425/02-12-13, 8408/03-06-14 και 2862/23-09-14, σχετικά με το συμβάν και την διενέργεια της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Η προηγούμενη κυβέρνηση απάντησε στην Ερώτηση 4425, με έγγραφό της και με αριθμό πρωτοκόλλου 7017/4/17208/23-12-2013 τα εξής: "Αναφορικά με το θιγόμενο στην Ερώτηση των κ. βουλευτών περιστατικό βλάβης της υγείας πυροσβεστικού υπαλλήλου κατά τη διεξαγωγή εκπαιδευτικής άσκησης σας γνωρίζουμε ότι από την αρμόδια Πυροσβεστική Υπηρεσία Μυτιλήνης διετάχθη η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, η οποία δεν έχει περαιωθεί μέχρι σήμερα».

Έχουν ήδη συμπληρωθεί περισσότερα από δύο χρόνια από τον τραυματισμό του πυροσβέστη και δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η διαδικασία της διενεργούμενης Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης από το Πυροσβεστικό Σώμα, με αποτέλεσμα ο τραυματίας να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:

1. Πότε επιτέλους θα ολοκληρωθεί η διαδικασία της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης;

2. Τι ενέργειες έχει κάνει μέχρι σήμερα το Υπουργείο και ποια πρόσθετα μέτρα θα πάρει, σχετικά με την επαρκή συντήρηση και την άμεση αποκατάσταση και ανανέωση των αναπνευστικών συσκευών, ώστε να πληρούν τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας;

3. Πότε θα προχωρήσει το Υπουργείο στην έκδοση των απαιτούμενων Προεδρικών Διαταγμάτων για την Υγιεινή και Ασφάλεια, κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας στο Πυροσβεστικό Σώμα;».

902.gr

 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis