Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:59 | 07/06/2019

Η συνδικαλιστική μας παράταξη, Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Αξιωματικών - ΕΣΚΑ, η οποία αγκαλιάστηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μας στις πρόσφατες εκλογές για την ανάδειξη του ΔΣ της Ομοσπονδίας με ποσοστό 85% και εκπροσωπείται με 16 μέλη στο 19μελές ΔΣ της, οφείλει μια απάντηση σε όσα αναφέρονται σε χθεσινή ανακοίνωση των παρατάξεων ΑΚΙΔΑ-ΔΕΚΑ με αφορμή την κοινή καταγγελία των δυο Ομοσπονδιών ΠΟΑΞΙΑ και ΠΟΑΣΥ για την εσπευσμένη σύγκληση των συμβουλίων μεταθέσεων.

Επειδή οι συνάδελφοι, έχουν γνώση και δεν είναι ούτε μικρόνοοι ούτε «σανοφάγοι», όπως τους θεωρούν οι διαχρονικοί υποστηρικτές της κυβέρνησης, οι οποίοι το μόνο που γνωρίζουν είναι να κάνουν κυβερνητικό συνδικαλισμό μακριά από τα πραγματικά προβλήματα και τις αγωνίες των συναδέλφων μας, όντες βολεμένοι σε προνομιούχες υπηρεσίες, τους επισημαίνουμε ότι η αλήθεια είναι μία και δεν διαστρεβλώνεται.

[custom:google-ads]

Αντίθετα, διαστρεβλωτές είναι οι ίδιοι, αφού σκοπίμως απέκρυψαν στην ανακοίνωσή τους, από το άρθρο 24 του π.δ. 100/2003 το σημείο που αναφέρει ότι «αναστέλλεται η πραγματοποίηση εκκρεμουσών μεταθέσεων στις περιπτώσεις από την προκήρυξη των εκλογών (ευρωεκλογές, βουλευτικές, νομαρχιακές, δημοτικές) ή δημοψηφίσματος. Απέκρυψαν δηλαδή τη λέξη «δημοψήφισμα», η οποία ναι μεν συμπληρώθηκε το 2016, πλην όμως είναι γεγονός ότι το 2015 είχε αναβληθεί η σύγκληση των συμβουλίων με νέο προεδρικό διάταγμα, λόγω του δημοψηφίσματος καίτοι δεν προβλεπόταν ρητώς. Δηλαδή είχε γίνει το αυτονόητο.

Βεβαίως, η επίκληση της ορθής εκείνης ενέργειας θα κατέρριπτε τον ισχυρισμό τους ότι όλα γίνονται νομίμως τώρα και θα τους στερούσε κάθε δικαιολογία που τους κάνει καταγέλαστους. Φυσικά, το 2015 ήταν άλλη η πολιτική και φυσική μας ηγεσία, η οποία σεβάστηκε και τη θέση της και το θεσμό που εκπροσωπούσε και κυρίως τη νομιμότητα. Κάτι που η σημερινή ηγεσία όχι μόνο δε σέβεται, αλλά δεν είχε ούτε την πρόνοια να νομοθετήσει, ώστε να μεταφέρει την ημερομηνία σύγκλησης των συμβουλίων, όταν ήταν γνωστό τοις πάσι ήδη από το 2014, ότι στις 26 Μαΐου 2019 θα διενεργούντο ούτως ή άλλως οι Ευρωεκλογές.

Σε κάθε περίπτωση θα αναμέναμε από τους κυβερνητικούς συνδικαλιστές να είχαν δείξει την ίδια ευαισθησία, όταν η φυσική μας ηγεσία με τις ευλογίες της πολιτικής δρομολόγησε την διενέργεια έκτακτων κρίσεων το Νοέμβριο του 2018, απομακρύνοντας δεκάδες αξιωματικούς που δεν ήταν προσκείμενοι στο κυβερνών κόμμα ασχέτως των ικανοτήτων και ετών υπηρεσίας που είχε ο καθένας. Όταν επίσης, με νεότερο προεδρικό διάταγμα αποψιλώνονταν οι αρμοδιότητες του υπαρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και απομακρύνετο από τη θέση του προέδρου του Ανώτερου Συμβουλίου Μεταθέσεων, θέση που κατείχε ο εκάστοτε υπαρχηγός από το 2003 και καμία ηγεσία δεν είχε διανοηθεί να τροποποιήσει τη σχετική διάταξη. Άραγε γιατί;

Για όλες αυτές τις θεσμικές εκτροπές σιωπήσατε εκκωφαντικά, ενώ τώρα σπεύδετε να καλύψετε παρανομίες, σπεκουλάροντας με τις αγωνίες των συναδέλφων μας και ότι δήθεν θα υπάρξει ομηρία των συναδέλφων αν δεν συγκληθούν τα συμβούλια μεταθέσεων.

Αλήθεια, κύριοι συνάδελφοι, όλα τα προηγούμενα χρόνια με το προηγούμενο π.δ. δεν συνεδρίαζαν  τα συμβούλια τέλος Ιουνίου; Προφανώς αγνοείτε ή σκοπίμως λησμονείτε ότι η τροποποίηση του π.δ. για να πραγματοποιούνται οι μεταθέσεις τέλη Μαΐου, έγινε με μοναδικό σκοπό να καλύπτουν τα όποια κενά οι νεοεξερχόμενοι υπαστυνόμοι από τη ΣΑΕΑ. Τώρα που θα βρεθούμε ξανά σε προεκλογική περίοδο, τέλη Ιουνίου, θα γίνουν τοποθετήσεις των νέων Υ/Β΄ ή θα αναβληθούν για μετά τις εκλογές; Οι όποιες ενστάσεις υποβληθούν, δεν θα εξεταστούν και πάλι μετά τις εκλογές;

Δηλαδή, εκλογές των οποίων το αποτέλεσμα ποτέ δεν προεξοφλήσαμε, αντίθετα, με ό,τι αφήνετε εσείς να εννοηθεί.

Άρα, για το μόνο που κόπτεσθε είναι να προλάβετε να τακτοποιήσετε τους «ημετέρους» μια ημέρα πριν από την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου. Οπότε, μην προσπαθείτε να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα, διότι δεν γίνεσθε πιστευτοί ούτε από τον πιο καλόπιστο υποστηρικτή σας. Προφανώς δεν έχετε διδαχθεί ότι με αυτές σας τις ενέργειες και οι εναπομείναντες ελάχιστοι που σας ακολουθούν συνάδελφοι, θα σας γυρίσουν κι αυτοί σύντομα την πλάτη.

Σταματήστε, λοιπόν, να παριστάνετε τους «ΣΥΡΙΖΟΦΥΛΑΚΕΣ», γιατί τα παραμύθια σας δεν έχουν πλέον δράκο και δεν πρόκειται να σας ακολουθήσουμε στις παλαιοκομματικές σας τακτικές που ξεπέρασαν κάθε ήρωα ελληνικής ταινίας που θα ήθελε να διαπρέψει ως ένας σύγχρονος Μαυρογυαλούρος.

Η ΕΣΚΑ ήταν, είναι και θα παραμείνει η μοναδική συνδικαλιστική παράταξη που υπερασπίζεται όλους τους συναδέλφους, ανεξαρτήτως πολιτικής κατεύθυνσης και θεματοφύλακας των αρχών και αξιών της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

Συνεχίζουμε ενωτικά, μαχητικά και ασυμβίβαστα τον αγώνα μας!

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis