Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:44 | 16/12/2014

Ήταν Πέμπτη 11 Νοέμβρη 2014 όταν η ΑΝΥΕΘΑ κα. Φώφη Γεννηματά, σε συνέντευξη της ανακοίνωνε ότι επιλύεται επιτέλους και για τους στρατιωτικούς το ζήτημα με την άδεια ανατροφής τέκνου, που δεν λαμβάνουν μόνο τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, όταν η σύζυγος τους δεν εργάζεται.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ

Από τότε έχει περάσει περισσότερο από ένας μήνας και ακόμα δεν έχει γίνει κάτι προς την επίλυση αυτού του «καυτού ζητήματος». Αν μάλιστα αναλογιστεί κάποιος ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο πολύ σύντομα να οδηγηθούμε σε Εθνικές εκλογές, εύλογα οι στρατιωτικοί αρχίζουν να ανησυχούν για το τι θα γίνει τελικά με την υπόσχεση που έδωσε η κα Φώφη Γεννηματά.

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είχε λάβει προ καιρού και είχε δημοσιοποιήσει επιστολή από σύζυγο στρατιωτικού, που αναφερόταν στις άδειες ανατροφής τέκνου και τόνιζε περιπτώσεις που η μη χορήγηση της δημιουργεί σοβαρά προβλήματα σε οικογένειες στρατιωτικών. Συγκεκριμένα αναφερόταν στο θέμα που συνεχώς ανακινεί η ΕΣΠΕΚΜ και αφορά την αδικία που υπάρχει απέναντι στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, που μόνο αυτά απ’όλο τον Δημόσιο τομέα, δεν δικαιούνται άδεια ανατροφής τέκνου όταν η σύζυγος τους δεν εργάζεται.

Με αφορμή αυτά σας παραθέτουμε και πάλι αυτούσια την επιστολή που είχαμε λάβει:

Αξιότιμη Εσπεκμ
Αφορμή για να σας στείλω αυτή την επιστολή ήταν η αναφορά που κάνατε τις τελευταίες μέρες στο θέμα της ανατροφής τέκνου. Θέλω να αναφερθώ σε αυτήν την μεγάλη αδικία που υπάρχει και η άδεια αυτή δεν δίνετε ΜΟΝΟ στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που οι γυναίκες τους δεν εργάζονται.
Είμαι σύζυγος στρατιωτικού, γέννησα πρόσφατα το τρίτο μου παιδί και δεν εργάζομαι. Εύκολα άρα μπορεί κάποιος να μου πει «κυρία μου σπίτι κάθεσαι δεν υπάρχει λόγος να πάρει ο άντρας σου την άδεια ανατροφής». Αυτή όμως είναι η εύκολη ανάγνωση του προβλήματος και η εύκολη απάντηση που μπορεί να μου δοθεί. Ποιος όμως ξέρει ποια είναι η πραγματικότητα;
Και εγώ και ο σύζυγος μου καταγόμαστε από νομούς της Πελοποννήσου. Εδώ και 2 χρόνια κατοικούμε στην Ορεστιάδα αφού ο άντρας μου υπηρετεί σε μονάδα της περιοχής. Έχουμε 2 παιδάκια δίδυμα 20 μηνών. Τον προηγούμενο μήνα έφερα στον κόσμο το τρίτο μου παιδάκι και ετσι πια έχω στο σπίτι 3 παιδάκια που μπορείς να τα πεις όλα βρέφη. Μέχρι και σήμερα τα έχω καταφέρει αρκετά καλά αφού είχα μαζί μου για βοήθεια την μητέρα μου και την πεθερά μου εναλάξ για τον πρώτο καιρό που βγήκα από το μαιευτήριο και είχαν έρθει να μας βοηθήσουν. Όμως τωρα ειμαι μονη αφου έπρεπε κάποια στιγμή να φύγουν. Μπορεί λοιπόν να μην εργάζομαι αλλά μπορεί κάποιος να φανταστεί το πώς μπορεί μια μητέρα να ανταπεξέλθει με τρια μωρά μέσα στο σπίτι;
Κυρία Γεννηματά απαντήστε μου σας παρακαλώ σαν γυναικά αλλά κυρίως σαν μάνα. Η άδεια ανατροφής τέκνου είναι ή δεν είναι άδικο να δίνετε σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους και αστυνομικούς, πυροσβέστες κπλ αλλά όχι ΜΟΝΟ στους στρατιωτικούς; Καταλαβαίνετε τι προβλήματα θα μπορούσε να λύσει η άρση αυτής της αδικίας; Μην λέμε εύκολα ότι μια γυναίκα που δεν εργάζεται μπορεί να αναθρέψει τα παιδιά της και να μην σκεφτόμαστε τις ιδιαιτερες συνθήκες ζωής ενός στρατιωτικού. Μπορείτε να βάλετε τον εαυτό σας στη θέση της συζύγου του στρατιωτικού που μόλις έχει βγει από το μαιευτήριο και πρέπει να παλέψει μόνη να τα βγάλει πέρα χωρίς την βοήθεια κάποιου δικού της ανθρώπου;
Αυτή η αδικία πρέπει να σταματήσει!!! Σε μια χώρα με υπογεννητικότητα και σε μια χώρα που θέλουμε να λέμε ότι πρέπει να υπάρχει η προστασία της μητρότητας, δεν είναι δυνατόν να αποθαρύνονται τα στελέχη του στρατού να τεκνοποιούν, αφού ξέρουν τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν.
Κάνω έκκληση στη γυναίκα υπουργό-γυναίκα-μητέρα να δει με τρυφερότητα το θεμα και να αναλογιστεί το μέγεθος της διαυκόλυνσης που θα μπορούσε να προσφέρει στη μάνα-σύζυγο στρατιωτικού. Ευχαριστώ !

Πηγή:espekm.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis