Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:45 | 06/09/2017

Η κατάληψη στην εφημερίδα «Αυγή» μπορεί να έληξε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, μετά από «εσωτερικές διαβουλεύσεις» και 1,5 ώρα διάρκεια, ωστόσο η καταγγελία της εφημερίδας για παρέμβαση αστυνομικών με την επίδειξη όπλων, προκάλεσε εσωτερική έρευνα στις εμπλεκόμενες αστυνομικές υπηρεσίες. Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα της Δευτέρας όταν μία ομάδα 10 αντιεξουσιαστών προέβη σε συμβολική κατάληψη των γραφείων της εφημερίδας, με αίτημα την άρση της προφυλάκισης του αναρχικού Παναγιώτη Ζ.

Μία διμοιρία έφθασε εκεί, ωστόσο με παρέμβαση της διεύθυνσης της εφημερίδας, αυτή απομακρύνθηκε.

[custom:google-ads]

Μάλιστα ένας αξιωματικός, αναγκάστηκε να βγάλει τη στολή του και να φορέσει πολιτικά για να επιβλέπει την κατάσταση.

Σύμφωνα με την καταγγελία της εφημερίδας, κατά την αποχώρηση των νεαρών, κάποιοι από αυτούς καταδιώχθηκαν από τα μέλη μιας ομάδας ΟΠΚΕ, με τον επικεφαλής να βγάζει όπλο και να σημαδεύει καταληψίες αλλά και εργαζόμενο της εφημερίδας.

Η καταγγελία εξετάστηκε από υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι ανέφεραν ότι η ομάδα ΟΠΚΕ δεν γνώριζε ότι υπήρχε κατάληψη στο κτίριο και είδαν τους νεαρούς την ώρα που έβγαιναν από αυτό.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς ισχυρισμούς τους θεώρησαν ύποπτους για διακίνηση ναρκωτικών και επιχείρησαν να τους ελέγξουν.

Μετά την παρέμβαση του διευθυντή της εφημερίδας, ο οποίος ενημέρωσε τους αστυνομικούς για το τι συμβαίνει, η ομάδας ΟΠΚΕ απομακρύνθηκε, ενώ διαψεύδουν ότι υπήρξε επίδειξη όπλου από κάποιος μέλος της.  

Ο 26χρονος Παναγιώτης Ζ., για τον οποίο έγινε η κατάληψη, είχε συλληφθεί αργά το βράδυ της 25ης Ιουλίου από αστυνομικούς της Κρατικής Ασφάλειας. Κατηγορείται ότι στις 6 Νοεμβρίου 2012 μαζί με ακόμα ένα άτομο πυρπόλησαν σταθμευμένο Ι.Χ. κοντά στην πλατεία Εξαρχείων, καθώς και το πυροσβεστικό όχημα που είχε προστρέξει για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Ο 26χρονος το 2010 είχε κατηγορηθεί για επεισόδια και διακίνηση 165 κιλών χασίς από τα Ιωάννινα στη Φυλή Αττικής.

Πηγή: www.thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis