Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:00 | 30/11/2020

Η συνδρομητική πλατφόρμα ετοιμάζεται να γράψει ιστορία στη φετινή απονομή των Όσκαρ, καθώς είναι πιθανό να συγκεντρώσει τις περισσότερες υποψηφιότητες στην κατηγορία «Καλύτερη Ταινία» και να σπάσει ένα ρεκόρ που κατέχει από το 1937 η Metro-Goldwyn-Mayer (MGM), που είχε συγκεντρώσει 5 υποψηφιότητες στην 9η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ το 1937. 

Το Netflix μπορεί πλέον να υπερηφανεύεται ότι «χτίζει», αγοράζει και διανέμει ποιοτικό περιεχόμενο εδώ και χρόνια. Εκτός όμως από το ποιοτικό περιεχόμενο, ο κορονοϊός και η «παύση» των γυρισμάτων στα κινηματογραφικά στούντιο αύξησαν τη δυναμική του Netflix που θα εχει ίσως τις περισσότερες υποψηφιότητες στα επερχόμενα Όσκαρ.

Το «Mank» του Ντέιβιντ Φίντσερ και «Η Δίκη των 7 του Σικάγο» του Άαρον Σόρκιν θεωρούνται φαβορί, δεδομένου ότι και δύο έχουν λάβει πολύ καλές κριτικές και διαθέτουν πολλά από τα στοιχεία που συνήθως αναγνωρίζονται από την Ακαδημία. Επόμενο στη λίστα για τις ταινίες που πιθανόν θα είναι υποψήφιες για το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας είναι το «Ma Rainey’s Black Bottom» του Τζορτζ Σι Γουλφ.

Πέραν των τριών αυτών ταινιών που θεωρούνται φαβορί, μεγάλες πιθανότητες συγκεντρώνουν και το μιούζικαλ «The Prom», το «Da 5 Bloods» του Σπάικ Λι και το «The Midnight Sky» του Τζορτζ Κλούνεϊ.

Καθώς απομένουν ακόμα πέντε μήνες μέχρι την τελετή των Όσκαρ, είναι νωρίς να πούμε με σιγουριά ότι το Netflix θα σπάσει το συγκεκριμένο ρεκόρ.

Σημειώνεται ότι από την επόμενη χρονιά η Ακαδημία θα επιστρέψει στον “κανόνα των 10”, δηλαδή τα μέλη της θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ 10 ταινιών αυτή που θεωρούν καλύτερη. Με το ισχύον σύστημα, μπορούν να ψηφίσουν πέντε ταινίες και αυτή που θα συγκεντρώσει το 5% ως πρώτη προτίμηση είναι υποψήφια για «Καλύτερη Ταινία».

(reader.gr  με πληροφορίες από Variety)

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis