Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:45 | 27/08/2018


Τη δραστηριότητα ενός 68χρονου κατοίκου στο Νταού Πεντέλης σε... αγοραπωλησίες ακινήτων ερεύνησε ενδελεχώς η Πυροσβεστική και υπηρεσίες ασφαλείας, προκειμένου να εντοπίσουν σκοπιμότητα και «ύποπτο σχέδιο εμπρησμών» στην πύρινη λαίλαπα στο Μάτι. Από τις πρώτες αναλύσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας εντοπίστηκε το σημείο έναρξης της πυρκαγιάς στην περιοχή του Νταού Πεντέλης.

Οταν μάλιστα αποσαφηνίστηκε ότι η αρχική εστία ήταν σε σημείο με καμένα κλαδιά σε απόσταση λίγων μέτρων από το σπίτι του 68χρονου δεν θεωρήθηκε αμέλεια και άρχισε να αναζητείται το τυχόν «ύποπτο» κίνητρό του. Διαπιστώθηκε λοιπόν ότι ο 68χρονος είχε κατάστημα με ηλεκτρονικά στο κέντρο της Αθήνας και παλαιότερα συμμετείχε σε κτηματομεσιτική εταιρεία.

Ετσι ερευνήθηκε το σενάριο η πυρκαγιά να εξυπηρετούσε ίσως συμφέροντα οικοπεδοφάγων, κατασκευαστών αυθαιρέτων κ.λπ. Ακόμη, εξετάστηκαν τυχόν διασυνδέσεις του με ακραίους πολιτικούς χώρους, χωρίς ωστόσο η έρευνα αυτή να αναδείξει οτιδήποτε περίεργο. Κι αυτό ήταν το τέλος όλων των ισχυρισμών από κυβερνητικά στελέχη για «οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών». Αξιωματικοί της Πυροσβεστικής επιχειρούν πλέον να καταδείξουν ότι η φωτιά προκλήθηκε πράγματι εξ αμελείας από τον 68χρονο στην προσπάθεια να κάψει κλαδιά από το κτήμα του. Κάτι που ο ίδιος αρνείται και ενώ παρουσιάστηκαν προβλήματα στην αποδεικτική διαδικασία. 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis