Μέχρι το τέλος Απριλίου θα ξεκινήσουν οι δοκιμές του πρώτου εμβολίου ενάντια στον κοροναϊό, σύμφωνα με ανακοίνωση του υφυπουργού Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κίνας, Σου Νανπίνγκ.

Ο Σου έκανε την αναγγελία αυτή κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

 

Στην Κίνα τουλάχιστον 2.236 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από το ξεκίνημα της επιδημίας του νέου κοροναϊού τον Δεκέμβριο.

Οι 115 θάνατοι που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο ήταν στην επαρχία Χουμπέι,

Στην Γουχάν, την εστία της επιδημίας, υπέκυψαν 99 ασθενείς.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα δεδομένα των κινεζικών υγειονομικών αρχών, καταγράφηκαν στην ηπειρωτική Κίνα την Πέμπτη 889 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, αριθμός αρκετά υψηλότερος από τα 394 κρούσματα που είχαν επαληθευτεί την προηγουμένη.

Το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του COVID-19 στην ηπειρωτική Κίνα, εξαιρουμένων των αυτόνομων περιοχών του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο, σε 75.645 μέχρι σήμερα.

Ξεκίνησε ο επαναπατρισμός των Ελλήνων επιβατών του «Diamond Princess» 

Ξεκίνησε  ο επαναπατρισμός των δύο Ελλήνων, οι οποίοι επέβαιναν στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, που βρίσκεται σε καραντίνα στο λιμάνι της Γιοκοχάμα, καθώς επιβάτες του νόσησαν από τον κοροναϊό COVID-19.

Όπως έγινε γνωστό, οι δύο Έλληνες αναχώρησαν αργά το βράδυ της Πέμπτης με ιταλικό αεροσκάφος που μετέφερε Ιταλούς, Σλοβένους και Κροάτες επιβάτες

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε αρχικά στο Βερολίνο και στη συνέχεια σε βάση της νότιας Ιταλίας. Εκεί οι Έλληνες επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου θα υποβληθούν στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν έχουν προσβληθεί από τον κοροναϊό και στη συνέχεια με στρατιωτικό αεροσκάφος αναμένεται να μεταφερθούν στην Αθήνα το πρωί του Σαββάτου.

Τέταρτο κρούσμα στην Ιταλία 

Ένας Ιταλός βρέθηκε θετικός στον νέο κοροναϊό, ανακοίνωσαν οι αρχές της Λομβαρδίας.

Ο 38χρονος άνδρας διακομίστηκε σε νοσοκομείο της πόλης Κοντόνιο όπου διενεργούνται επιπλέον ιατρικοί έλεγχοι, πρόσθεσαν.

Αυτό είναι το τέταρτο κρούσμα του νέου κοροναϊού στην Ιταλία, μετά από δύο Κινέζους τουρίστες και έναν άλλο Ιταλό.