Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:55 | 15/10/2015

Λιγότερο από μια εβδομάδα έμεινε για την άφιξη του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ στην Αθήνα και ήδη έχουν αρχίσει να γίνονται οι απαραίτητες... προεργασίες. 

Ηδη από χθες, σύμφωνα με το Βηματοδότη, η Βουλή γέμισε με Γάλλους μυστικούς αστυνομικούς, μέλη της ασφάλειας του κ. Ολάντ οι οποίοι τσέκαραν τα πάντα. Επιθεώρησαν όλους τους χώρους του ελληνικού κοινοβουλίου στους οποίους θα περιηγηθεί ο Γάλλος πρόεδρος, ενώ συνεννοήθηκαν με τους Ελληνες συναδέλφους τους για όλες τις λεπτομέρειες: Από του από ποια είσοδο θα μπει ο πρόεδρος της Γαλλίας στην ελληνική Βουλή, μέχρι το ποιοι θα κάθονται δίπλα του. 

Αντίστοιχοι έλεγχοι, φυσικά, γίνονται σε κάθε άλλο μέρος της Αθήνας το οποίο θα επισκεφθεί ο Φρανσουά Ολάντ κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα στις 21,22 και 23 Οκτωβρίου. 

Οσον αφορά το πρόσωπο της ελληνικής αστυνομίας που έχει αναλάβει γενικά καθήκοντα ασφαλείας του Γάλλου προέδρου είναι η υπαστυνόμος Ευρυδίκη Σ. Ψηλή, ξανθιά και όμορφη η οποία επιλέγει γιατί μιλά άπταιστα γαλλικά. 

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι κάθε φορά που επισκέπτεται την Αθήνα Γάλλος πρόεδρος γίνονται αντίστοιχες επιθεωρήσεις. Παρόμοιοι έλεγχοι και ανάλογα μέτρα ασφαλείας είχαν ληφθεί και το 2008, κατά την επίσκεψη του τότε Προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί ο οποίος είχε έρθει στην ελληνική πρωτεύουσα και είχε, επίσης, μιλήσει στη Βουλή. Δίπλα του στεκόταν ένας αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού που κρατούσε συνεχώς ένα βαλιτσάκι με τους κωδικούς ενεργοποίησης των πυρηνικών όπλων της Γαλλίας, τους οποίους μόνο ο εκάστοτε πρόεδρος γνωρίζει. 

Φωτογραφίες Eurokinissi 

iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis