Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:15 | 02/02/2015

 

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα επιχείρηση από την 7η ΕΜΑΚ στην Ευρυτανία για τον απεγκλωβισμό ενός ζεύγους ηλικιωμένων και ενός νηπίου 2-3 ετών σε ορεινή περιοχή του Προυσού.       

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στον οικισμό Πρόδρομο κοντά στο χωριό Καστανιά, έχουν εγκλωβιστεί παππούς, γιαγιά και το μικρό τους εγγονάκι 2-3 ετών.

Η οικογένεια βρίσκεται σε σπίτι  αλλά επειδή δεν υπάρχει τηλεφωνική σύνδεση κανείς δεν γνωρίζει αν είναι καλά στη υγεία τους και ως ε τούτου υπάρχει μεγάλη αγωνία για το μικρο παιδί.

Η πρόσβαση στον οικισμό είναι αδύνατη λόγω κατολισθήσεων, αφού ο δρόμος έχει κοπεί σε δυο σημεία.

Στην επιχείρηση συμμετέχει 5μελής ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ από Λαμία και δυο άνδρες της Π.Υ. Καρπενησίου. Οι διασώστες για να φτάσουν στον οικισμό πρέπει να προχωρήσουν μέσα στη νύχτα εν μέσω χιονοθύελλας 15 με 20 χιλιόμετρα, περίπου.

Η ορατότητα είναι περιορισμένη, τα μονοπάτια τα έχει σκεπάσει το χιόνι και είναι επικίνδυνο να πέσουν σε γκρεμό, αφού η περιοχή είναι δύσβατη και απόκρημνη.

Ο διοικητής της 7ης ΕΜΑΚ Ανδρέα Μωράτη ανέφερε πως  οι καιρικές συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολες και θα χρειαστούν αρκετές ώρες για να φτάσουν στον οικισμό όπου είναι εγκλωβισμένη η οικογένεια.

Lamiareport.gr   

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis