Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:44 | 08/02/2018

"Με απλά λόγια, στην πρωτεύουσα μας, οι αναρχικοί, μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα με τον... εξοπλισμό τους -σφυριά, λοστοί, μολότοφ κλπ- και να υπαγορεύουν... κανόνες συμπεριφοράς. ( π.χ πως πρέπει να τους ... κοιτάζουν οι πολίτες ), όχι όμως και οι Ευέλπιδες !"

Του Δημήτρη Καρατζάνη

Λίγο μετά το πέρας του συλλαλητηρίου της περασμένης Κυριακής για τη Μακεδονία -ναι, αυτό που κατά τον κ. Τόσκα, μόλις που συγκέντρωσε ...140 χιλιάδες κόσμο-έλαβε χώρα ένα συμβάν στην περιοχή της Κατεχάκη, που, θεωρούμε, ότι πέρασε σχεδόν απαρατήρητο ή του δόθηκε ελάχιστη προσοχή,  σε σχέση με εκείνη που θα πρεπε, αν συνέβαινε σε μια ''κανονική'' χώρα

Ένας νεαρός μαθητής της Σχολής Ευελπίδων με πολιτική περιβολή που κράταγε αθλητικό σάκο με το σήμα της Σχολής του, δέχτηκε επίθεση από τρεις αναρχικούς μέσα στο μετρό ,επειδή τους... ''κοίταξε απαξιωτικά'' όπως ισχυρίστηκαν.

Οι αναρχικοί χτύπησαν με σφυρί τον εύελπη στο κεφάλι και στο σώμα, τόσο, που κρίθηκε απαραίτητο  να μεταφερθεί άμεσα στο 401 Γενικό Στρατιωτικό νοσοκομείο, για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.
Από τους τρεις επιτιθέμενους συνελήφθησαν οι δύο εκ των οποίων ο ένας είναι ''γνώριμος'' της Αστυνομίας- ανήκει στον αναρχικό χώρο- και έχει πλούσια  δράση στην περιοχή της Πεύκης με καταστροφή σημαιών κλπ .Ο τρίτος, όπως ανακοινώθηκε, αναζητείται ακόμα.

Είναι το δεύτερο κρούσμα παρόμοιας επίθεσης, που σημειώνεται το τελευταίο διάστημα στην πρωτεύουσα, γιατί, ίσως θυμάστε, ότι στις 22 του περασμένου Οκτωβρίου, είχαμε  παρόμοια επίθεση στο Μοναστηράκι. Στόχος της επίθεσης τότε,  ήταν  δυο  ευέλπιδες που βρέθηκαν εκεί και έπεσαν επάνω σε ομάδα αναρχικών που ερχόταν από το Σύνταγμα ,όπου είχε προηγηθεί-μέρα μεσημέρι- ''μάχη''  με άτομα του ακροδεξιού χώρου.

Οι ευέλπιδες που δέχτηκαν την επίθεση, υπέστησαν σοβαρά θλαστικά-κυρίως- τραύματα  και απέφυγαν τα χειρότερα, χάρη στην παρέμβαση ιδιοκτήτη καφετέριας της περιοχής, που τους παρέσχε ''καταφύγιο'' και  βοήθησε να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο.

Παγιώνεται συνεπώς η εντύπωση από  τα παραπάνω, αλλά και από όσα δημοσιεύονται καθημερινά στον τύπο,  πως στην πρωτεύουσα της χώρας   -μια από τις πιο... ασφαλείς πόλεις της Ευρώπης, κατά τον κ. Τόσκα- οι αναρχικοί, δεν περιορίζονται  μόνο στο κάψιμο λεωφορείων, τρόλεϊ και επιθέσεις  στα ΜΑΤ, τους συμβολαιογράφους, τους γιατρούς, κλπ , αλλά δέρνουν κι όλας, και μάλιστα κατά ...βούληση. Όποιον θέλουν, όποτε θέλουν, και σε οποιοδήποτε σημείο της Αθήνας τους κάνει κέφι. .

Με απλά λόγια, στην πρωτεύουσα μας ,  οι αναρχικοί, μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα  με τον... εξοπλισμό τους -σφυριά, λοστοί, μολότοφ κλπ- και να  υπαγορεύουν... κανόνες συμπεριφοράς. ( π.χ πως πρέπει να τους...κοιτάζουν οι πολίτες  ), όχι όμως και οι  Ευέλπιδες !

Αναρωτιόμαστε, Τον υπουργό προστασίας(;) του πολίτη, τον κ. Τόσκα, που έχει περάσει και από τα θρανία της Σχολής Ευελπίδων, δεν τον ενοχλεί αυτή η κατάσταση ;

Δεν αισθάνεται ντροπή απέναντι σ αυτά τα παιδιά, που μπαίνουν στην υπηρεσία της πατρίδας  απ τα 18 τους χρόνια και στα 22 τους  θα ''απλωθούν''  στις πιο απομακρυσμένες  γωνιες της Ελληνικής γης, κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες και έχοντας στους ώμους τους την πιο υπεύθυνη αποστολή; Τη  διασφάλιση  της ακεραιότητας της χώρας και της δικής μας  ασφάλειας ;

Ανεξάρτητα πάντως από τα ''έργα και τις ημέρες''  Τόσκα, είναι παρήγορο το γεγονός, πως στην κοινωνία  υπάρχουν ακόμα  φωνές που αναγνωρίζουν το βάρος και τη σημασία αυτής της  αποστολής για τη χώρα Μια απ αυτές,είναι το άρθρο ''πατριώτες επαγγελματίες'' του  Αλέξη Παπαχελά, που διαβάσαμε στην ''Καθημερινή'' της-περασμένης- Κυριακής :

''Αυτή η χώρα'', γράφει ο έγκριτος δημοσιογράφος, ''μεγάλωσε και κέρδισε όποτε δούλευαν ταυτόχρονα και το μυαλό και η ψυχή. Το σκεφτόμουν όταν έβλεπα το περίφημο βίντεο της κανονιοφόρου ''Νικηφόρος' 'στην ''κόντρα'' της με μια Τουρκική ακταιωρό στην περιοχή των Ιμίων. Δεν ήξερα τι να θαυμάσω πρώτα . Την αποφασιστικότητα που έδειχνε ο κυβερνήτης καθώς κρατούσε με πυγμή μια σταθερή πορεία ή την αυτοσυγκράτηση του, στην οποία προφανώς οφείλεται το γεγονός ότι υπήρξε μια ελαφρά σύγκρουση των δύο σκαφών, αλλά ούτε εμπλοκή ούτε σοβαρό ατύχημα. 

Είναι παρήγορο να βλέπεις ότι τα Ελληνικό κράτος με όλες του τις ταλαιπωρίες, διαθέτει ακόμα μια ραχοκοκαλιά μάχιμων ανθρώπων, που το κρατούν όρθιο και ακέραιο. Ρώτησα και έμαθα με πόσα αμείβεται ο εν λόγω κυβερνήτης. Μου είπαν ότι πέρα από το μισθό του, που είναι μικρότερος από αυτόν ενός υπαλλήλου ΔΕΚΟ, παίρνει και 17 Ευρώ την ημέρα ,όταν βρίσκεται σε υπηρεσία... ...Ευτυχώς που η χώρα διαθέτει πέρα από τους επαγγελματίες πατριώτες και πατριώτες επαγγελματίες, σαν τον κυβερνήτη του ΄΄Νικηφόρος'', που δίνουν σιωπηλά τη μάχη, εκεί όπου μετράει, μέρα -νύχτα''.

Δημήτρης Καρατζάνης

Πηγή:  cretalive.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis