Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:27 | 07/12/2020

Το ΚΕΔΙΒΙΜ του Παντείου Πανεπιστημίου στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του στον τομέα της Δια Βίου μάθησης οργανώνει και υλοποιεί εξ αποστάσεως,σε κύκλους, το ΕΤΗΣΙΟμοριοδοτούμενοεπιμορφωτικό πρόγραμμα με τίτλο«Εφαρμοσμένη Εγκληματολογία: στο μυαλό ενός δράστη»,διάρκειας 400 ωρών.

Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που βιώνουμε, για την κοινωνική κατηγορία των ενστόλων και μέλη των οικογενειών τους (Αστυνομικοί, Λιμενικοί, Πυροσβέστες, Στρατιωτικοί) παρέχεται η δυνατότητα παρακολούθησης της συγκεκριμένης επιμόρφωσης με έκπτωση 25% από την ορισθείσα αρχική τιμή. Η εκπτωτική πολιτική ισχύει για εγγραφές έως και 15/01/2021

Η συγκεκριμένη εκπαιδευτική δράση υλοποιείται σε συνεργασία με τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου Δύο, Easy Education, αδειοδοτημένα από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων / Γενική Γραμματεία Δια βίου Μάθησης  (Γ.Γ.Δ.Β.Μ.), με αριθμό αδείας 192044348.

Το έγκλημα υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει. Η επιμόρφωση στην «Εφαρμοσμένη Εγκληματολογία: στο μυαλό ενός δράστη» αφορά την καθεμία και τον καθένα ξεχωριστά. Αυτό γιατί, η κατανόηση της διαφορετικότητας ως προς τη συμπεριφορά και τη στάση προλαμβάνει την τάση τέλεσης έκνομων ενεργειών.

Παρακολουθώντας κάποιος τη συγκεκριμένη επιμόρφωση θα έχει εικόνα για τη σφαιρική αντιμετώπιση του εγκλήματος τόσο από τη βιολογική και ψυχολογική σκοπιά έως και τον εκφοβισμό στο σχολείο και από τα βίαια εγκλήματα και τις περιβαλλοντικές θεωρίες έως και τα ανθρώπινα δικαιώματα και την επισκόπηση των μορφών τιμωρίας. Η συγκεκριμένη επιμόρφωση ενισχύει το προφίλ του εν δυνάμει επιμορφωμένου τόσο για τη διεκδίκηση μίας θέσης εργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα αλλά και τη συντήρηση αυτής μιας και στη σύγχρονη κοινωνία του 21ου αιώνα το έγκλημα συνυπάρχει. Σημαντικό κομμάτι για την ανάδειξη της ανάγκης της εκπαίδευσης του συνόλου της κοινωνίας για το συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο αποτελεί επίσης η προσέγγιση της δικαστικής εισαγγελίας αλλά και το στίγμα που μπορεί να αφήσει ένα έγκλημα στο σύνολο της κοινωνίας. Η ανάλυση επίσης καθημερινών ζητημάτων, όπως η ενδοοικογενειακή βία ή το εταιρικό και οικονομικό έγκλημα θα ενισχύσει ακόμα ακόμα την ικανότητα αναγνώρισης και αποτροπής ενός εγκλήματος.

Έτσι λοιπόν, μελετώντας κανείς την εγκληματολογία, αποκτά πλεονέκτημα γιατί θα έχει αποκτήσει οικειότητα με την αναγνώριση ενός εγκλήματος άρα θα μπορεί να αποτρέψει μία παράτυπη πράξη ή να αντιμετωπίσει έναν εγκληματία.

Έναρξη Επόμενου Κύκλου

20 Ιανουαρίου 2021 

Αξιοποίησε την εκπτωτική πολιτική -25% συμπληρώνοντας την αίτηση συμμέτοχης εδώ

 

Απώτερος σκοπός του προγράμματος είναι η δυνατότητα εκπαίδευσης και επιμόρφωσης επαγγελματιών, αλλά και ατόμων που επιθυμούν να λάβουν κατάρτιση στο επιστημονικό αντικείμενο της Εφαρμοσμένης Εγκληματολογίας, ανεξαρτήτως ηλικίας, τόπου διαμονής, κινητικών προβλημάτων (Α.μεΑ), κ.ά. Ως εκ τούτου, η άρση των παραπάνω περιορισμών, καθώς επίσης, η διασφάλιση της ποιότητας του εκπαιδευτικού έργου, έστω και από απόσταση, αλλά και η διασύνδεση της δια βίου μάθησης με την απασχόληση, αποτελούν σταθερές επιδιώξεις του προγράμματος.

Εκπαιδευτικοί στόχοι του προγράμματος είναι η παροχή εισαγωγικών γνώσεων για την Εγκληματολογία και το τετράγωνο του εγκλήματος: έγκλημα, δράστης, κρατικοί φορείς, θύμα, και για τα θεμέλια που στηρίζεται η εγκληματολογία. Και στη συνέχεια οι γνώσεις να εξειδικευτούν σε θέματα που αφορούν την πρακτική του δράστη και τις επιλογές του. Η μελέτη περιπτώσεων θα συνοδεύει το θεωρητικό πλαίσιο ανάλυσης μαζί με τιςεφαρμοσμένες πολιτικές.

 

Περισσότερες πληροφορίες για:

τις θεματικές ενότητες, την μεθοδολογία υλοποίησης, την επιστημονικά υπεύθυνη και το κόστος προγράμματος, κάνετε κλικ εδώ.

*Με την εγγραφή σας στο πρόγραμμα Εφαρμοσμένης Εγκληματολογίας : στο μυαλό ενός δράστη δικαιούστε & ένα ΔΩΡΕΑΝ μοριοδοτούμενο σεμινάριο διάρκειας 100 ωρών αξιας 175€.*

Σε ποιους απευθύνεται:

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε  προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές αντίστοιχων ειδικοτήτων αλλά και σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο για τη συγκεκριμένη θεματική κατάρτιση. Επιπλέον, απευθύνεται σε επαγγελματίες, οιοποίοι έχουν αναπτύξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το αντικείμενο, ενώ σκοπεύουν  να ασχοληθούν  με την  εφαρμοσμένη μορφή της επιστήμης της εγκληματολογίας, σε επαγγελματικό, ακαδημαϊκό, γνωστικό επίπεδο.

Γιατί να το παρακολουθήσω:

Το πρόγραμμα είναι πιστοποιημένο και ως εκ τούτου η εμπειρία που θα αποκτηθεί κατά την παρακολούθησή του, μοριοδοτείται από τις αντίστοιχες προκηρύξεις.

 

Επομένως, η παρακολούθηση του προγράμματος αναμένεται να ωφελήσει τους συμμετέχοντες τόσο προσωπικά, όσο και επαγγελματικά, ενώ τα μαθήματα εξαιτίας του διαδραστικού τους χαρακτήρα (δυνατότητα άμεσων ερωτήσεων στους εκπαιδευτές, παρουσίαση προφορικών εργασιών, παρακολούθηση online βίντεο τη στιγμή της παράδοσης, κ.ο.κ.), έχουν τη δυναμική να διατηρήσουναμείωτο το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων έως το πέρας του προγράμματος.

Βεβαίωση επιμόρφωσης:

Η επιτυχής παρακολούθηση όλων των ενοτήτων οδηγεί στη λήψη Βεβαίωσης Παρακολούθησης Επιμόρφωσης από το ΚΕΔΙΒΙΜ του Παντειου Πανεπιστημίου. Η βεβαίωση παρακολούθησης του προγράμματος αποστέλλεται σε 1 με 3 μήνες από τη λήξη του προγράμματος και συνεπάγεται την επιτυχή ολοκλήρωση της επιμόρφωσης.

 

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Στοιχεία Επικοινωνίας

Για Θέματα Οικονομικής και Διοικητικής Διαχείρισης

Τηλέφωνο: 210 300 97 03  (help desk 10:00 πμ - 4:00 μμ)

Fax: 210 300 97 04
E-mail: [email protected] 
Web site: https://kedivim.panteion.gr, www.easy-education.gr

Για Θέματα Προγράμματος Σπουδών και λοιπά Επιστημονικά θέματα
Email: [email protected] 
Αλλά και άμεση επικοινωνία μέσω της πλατφόρμας τηλεκατάρτισης ή τηλεφωνικά μέσω της γραμματείας του κέντρου δια βίου μάθησης.

* Το δωρεάν πρόγραμμα υλοποιείται από το ΚΔΒΜ Easy Education .

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis