Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:04 | 15/12/2018

Στη σύλληψη τριών ανδρών που φέρονται ως εμπλεκόμενοι στη ληστεία σε βάρος 53χρονου επιχειρηματία στον Αμπελώνα, το περασμένο καλοκαίρι, προχώρησαν χθες τα ξημερώματα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Εγκλημάτων Κατά Ζωής και των Τμημάτων, Ανθρωποκτονιών και Κλεπτών – Διαρρηκτών Αττικής.

[custom:google-ads]

Μετά από πεντάμηνη έρευνα, ομάδες αστυνομικών συνέλαβαν σε ξεχωριστές επιχειρήσεις που διεξήχθησαν ταυτόχρονα χθες, σε Αθήνα, Γιάννουλη και Λάρισα τρεις Αλβανούς υπηκόους, ηλικίας όλοι τους 34 ετών, ενώ αναζητούνται άλλοι δύο οι οποίοι θεωρούνται «σκληροί» και φαίνεται πως λήστεψαν τον 53χρονο επιχειρηματία, «κατά παραγγελία» των ντόπιων συλληφθέντων, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, αποσπώντας αδιευκρίνιστο -μεγάλο κατά φημολογία- χρηματικό ποσό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βιαιοπραγία κατά αστυνομικών που διενεργούσαν έλεγχο σε καφετέρια - Tι προβλέπει πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου

Να σημειωθεί πως οι δύο αναζητούμενοι από την ΕΛ.ΑΣ. αποφυλακίσθηκαν πριν το περασμένο καλοκαίρι αλλά ουδέποτε τήρησαν τους περιοριστικούς όρους ενώ κατηγορούνται για ανθρωποκτονία και ληστείες.

Οι τρεις συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα ενώπιον των εισαγγελικών αρχών ενώ από την κύρια ανάκριση αναμένεται να απαντηθούν πλέον ερωτήματα όπως, ποιος έδωσε πληροφορίες στους δράστες και γνώριζαν ότι εκείνο το βράδυ ο επιχειρηματίας θα είχε πολλά χρήματα στο σπίτι του, όπως επίσης πώς κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία αποδείχθηκαν (σ.σ. ευτυχώς στην πραγματικότητα) ιδιαίτερα ευγενικοί με τα θύματά τους ενώ «παρκάρισαν» το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν όταν, όπως είναι γνωστό από άλλες υποθέσεις, οι δράστες καίνε το αυτοκίνητο διαφυγής για να σβήσουν τα ίχνη τους.

ΤΡΟΜΟΣ 

Στις 4 τα ξημερώματα της 13ης Αυγούστου, η οικογένεια του 53χρονου επιχειρηματία έζησε τον τρόμο αφού την ώρα που κοιμόντουσαν, τρεις ληστές αναρριχήθηκαν στον 2ο όροφο και εισήλθαν στο σπίτι από το παράθυρο του μπάνιου. 

Οι ληστές φορώντας γάντια, κουκούλες και κρατώντας πιστόλια, πήγαν πρώτα στο υπνοδωμάτιο όπου κοιμόταν ο 53χρονος και η σύζυγός του και τους ξύπνησαν ζητώντας τα χρήματα. Στη συνέχεια ξύπνησαν τα δύο μεγαλύτερα παιδιά της οικογένειας ενώ το τρίτο αγόρι, το ξύπνησε η ίδια η μητέρα του για «να μην τρομάξει», καθότι ανήλικο.

[custom:google-ads]

Οι ληστές, απαίτησαν τα χρήματα που φαίνεται -άγνωστο πώς- να γνώριζαν πως υπήρχαν στο σπίτι διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα πειράξουν κανένα μέλος της οικογένειας. Όπως και έγινε, με τους δράστες να φεύγουν από το σπίτι παραλαμβάνοντας το βαλιτσάκι με τα χρήματα. 
Η απόφαση του επιχειρηματία να τους παραδώσει τα χρήματα, εκτιμάται πως αποδείχθηκε σωτήρια για την οικογένειά του αφού σύμφωνα με πληροφορίες δύο από τους δράστες - που αναζητούνται ενώ έχουν ταυτοποιηθεί- ήταν προφυλακισμένοι με βαρύτατες κατηγορίες, μεταξύ των οποίων και η ανθρωποκτονία. 

Οι δράστες αποδείχθηκαν επίσης και διαλεκτικοί αφού δέχθηκαν την παράκληση των θυμάτων τους να μην τους κλειδώσουν στο μπάνιο αλλά σε ένα παιδικό δωμάτιο από το οποίο κατάφεραν να βγούνε αργότερα και να ενημερώσουν την ΕΛ.ΑΣ.

Οι τρεις ληστές χωρίς να ασκήσουν στη συνέχεια σωματική βία, παρά μόνο όταν μπήκαν στο σπίτι όπου φίμωσαν τον 53χρονο για να μην αντιδράσει όταν τον ξύπνησαν, διέφυγαν έχοντας κλέψει ένα από τα αυτοκίνητα της οικογένειας.

Το οποίο εγκατέλειψαν στον δρόμο προς τη Γυρτώνη, κοντά στη χωματερή του Μαυρόλιθου (ΧΥΤΑ) αφού το στάθμευσαν κανονικά και μάλιστα το κλείδωσαν ωσάν δικό τους.

ΠΕΝΤΕ ΔΡΑΣΤΕΣ
Μετά από έρευνα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, ταυτοποίησαν τα στοιχεία και των πέντε δραστών και χθες τα ξημερώματα με παράλληλες επιχειρήσεις, συνέλαβαν τους τρεις από αυτούς, έναν στην Αθήνα, έναν στη Γιάννουλη και έναν στη Λάρισα ενώ δεν βρέθηκαν οι άλλοι που εκτιμάται ότι μετά τη ληστεία, διέφυγαν από τη χώρα.

Στο σπίτι του συλληφθέντα στην Αθήνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 12.000 ευρώ, όπως και το αυτοκίνητο με το οποίο ήρθαν στη Λάρισα. Από τη μέχρι τώρα έρευνα, αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι τρεις Αθηναίοι δράστες ήρθαν στη Λάρισα για να ληστέψουν τον επιχειρηματία «κατά παραγγελία», ενώ μένει να αποδειχθεί πώς γνώριζαν την ύπαρξη των χρημάτων. 

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται επίσης και ένα από τα κινητά που χρησιμοποίησαν οι δράστες την ημέρα της ληστείας. Σύμφωνα με την έρευνα που μέχρι και χθες αργά το βράδυ βρισκόταν σε εξέλιξη, οι δύο συλληφθέντες στη Λάρισα δεν έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές.
 

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

eleftheria.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis