Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
πιλατες
17:19 | 10/07/2022

Ο Γιόζεφ Πιλάτες είναι ο δημιουργός της περίφημης μεθόδου γυμναστικής που έχει το όνομα του. «Πιλάτες». Ήταν ένα ασθενικό παιδί και τίποτε δεν προμήνυε όχι μόνο ότι θα ασχοληθεί με τη γυμναστική αλλά και τι θα δημιουργούσε.Ο Γιόζεφ Ούμπερτους Πιλάτες γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1883 στο Μενχενγκλάντμπαχ της Γερμανίας. Ο πατέρας του Φρίντριχ είχε γεννηθεί στην Ελλάδα και ήταν εργάτης μετάλλου ενώ λάτρευε τη γυμναστική.

Όταν ήταν μικρός ο Γιόζεφ ήταν ένα ασθενικό παιδί,ασθματικό και με ραχίτιδα και όλοι έλεγαν πως δεν έχει πολλά χρόνια ζωής μπροστά του. Τα παιδικά του χρόνια τον πείσμωσαν και ο Γιοζέφ, έβαλε σκοπό της ζωής του να βελτιώσει τη σωματική του δύναμη.Ο πατέρας του τον μύησε στο body building (με τα μέσα της εποχής) ενώ άρχισε να ασχολείται και με την πυγμαχία.

Διαβάστε επίσης

Το 1912 ο Γιοζέφ έφυγε από τη Γερμανία και πήγε να εγκατασταθεί στην Αγγλία. Επιχείρησε να ανοίξει γυμναστήριο αλλά οι συνθήκες δεν ήταν ώριμες. Έτσι για να μπορέσει να επιβιώσει έγινε επαγγελματίας αθλητής πυγμαχίας.Παράλληλα επειδή με το μποξ, άλλοτε έβγαζε χρήματα και άλλοτε όχι, βρήκε μια κενή θέση σε ένα τσίρκο και εργάστηκε και εκεί και παρακολουθούσε κάθε τους κίνηση .Όταν άρχισε να φτιάχνει κάποιο όνομα στην πυγμαχία, τον προσέλαβε η Σκότλαντ Γιαρντ προκειμένου να εκπαιδεύει στην αυτοάμυνα τους νέους αστυνομικούς.

Ξέσπασε όμως ο Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος και η ζωή του άλλαξε.Μαζί με άλλους γερμανούς (επειδή η χώρα του ήταν σε πόλεμο με τους Άγγλους) συνελήφθη και κλείστηκε στο κάστρο του Λάνκαστερ.Μέσα στο κάστρο του δόθηκε η ευκαιρία να αρχίσει να γυμνάζει τους συγκρατούμενους του και να τους εκπαιδεύει στην πάλη και την πυγμαχία.Και τότε γεννήθηκαν οι ασκήσεις Πιλάτες. Μέσα στη φυλακή ο Πιλάτες μελέτησε τη γιόγκα αλλά και τις κινήσεις διαφόρων ζώων και δημιούργησε απλές ασκήσεις στο πάτωμα.Στο κάστρο έρχονταν συνέχεια Γερμανοί αιχμάλωτοι που αρκετοί ήταν σχεδόν σακατεμένοι και καθηλωμένοι.Αυτοί δεν μπορούσαν καθόλου να κάνουν γυμναστική .Έτσι ο Γιόζεφ άρχισε να σκέφτεται διάφορα τεχνάσματα και έκανε τροποποιήσεις στα κρεβάτια. Έβγαλε τα ελατήρια και τα έβαλε στα κεφαλάρια και έτσι ανακάλυψε τις αντιστάσεις με τα ελατήρια και έφτιαξε τα «κρεβάτια ασκήσεων Πιλάτες».

maleviziotis.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis