Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
07:57 | 10/01/2018

Ζωντανεύουν και πάλι οι εφιαλτικές μνήμες στο Εφετείο Βορείου Αιγαίου για τον αστυφύλακα Στρατή Δούκα, σήμερα Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, όπου εκδικάζεται η έφεση των δύο καταδικασθέντων πρωτόδικα ανδρών, οι οποίοι σύμφωνα με το κατηγορητήριο αποπειράθηκαν να τον σκοτώσουν στις 28.08.2010, όπου εκτελώντας αυτός την υπηρεσία του στην στην Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. (Δίκυκλης Αστυνόμευσης) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου, καταδίωξε με τη μηχανή του τους δύο κατηγορούμενους.

Στην προσπάθειά τους να αποφύγουν την καταδίωξη, κλώτσησαν τον Στρατή Δούκα που βρισκόταν επάνω στη μηχανή του, με αποτέλεσμα αυτός να τραυματιστεί βαρύτατα και να κινδυνέψει άμεσα η ζωή του.

[custom:google-ads]

Ο Στρατής Δούκας κατάφερε μέσα από την ψυχική του δύναμη να κερδίσει τη μάχη για τη ζωή του, αλλά από τότε παραμένει καθηλωμένος στο αναπηρικό του καροτσάκι, έχοντας υποστεί ανεπανόρθωτη σωματική ζημιά.

Όλοι ελπίζουμε ότι με τα ψυχικά χαρίσματα που διαθέτει, κάποια στιγμή θα τον δούμε να στέκεται και πάλι όρθιος και δυνατός στα πόδια του.

Οι δύο κατηγορούμενοι είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα σε 16 χρόνια και 6 μήνες φυλάκιση στον οδηγό της μηχανής και 12 χρόνια και 6 μήνες στον συνεπιβάτη που φέρεται να τον κλώτσησε.

Η καταδικαστική αυτή απόφαση βγήκε με το πόρισμα ότι οι δύο κατηγορούμενοι διέπραξαν το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της πρόκλησης βαρύτατης σωματικής βλάβης ευρισκόμενοι σε ψυχική ηρεμία.

Στην πρώτη δίκη ο Στρατής Δούκας ξανάζησε την εφιαλτική εκείνη ημέρα, όταν στην κατάθεσή του περιέγραψε με έντονη συγκίνηση και οδύνη, το τι ακριβώς συνέβη και οι δύο κατηγορούμενοι προσπάθησαν να τον σκοτώσουν, ενώ εκτελούσε την υπηρεσία του.

Να θυμίσουμε ότι ο Στρατής Δούκας παρέμεινε για μεγάλο χρονικό διάστημα σε ιατρικά κέντρα για να αποκατασταθεί η υγεία του ενώ οι αρχικές διαγνώσεις των γιατρών εκτιμούσαν για μη ανατρέψιμη κατάσταση ακόμα και για την ίδια του τη ζωή.

Σας παραθέτουμε βίντεο του Στρατή από το αρχείο μας…

 www.lesvosnews.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis