Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:21 | 30/09/2019

Tο βράδυ της Δευτέρας (30/9) αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν σε σύνδεσμο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Αυτή τη στιγμή η αστυνομία, σύμφωνα με πληροφορίες, διεξάγει έρευνα στον σύνδεσμο.

Αφορμή για την ενέργεια της αστυνομίας στάθηκαν τα επεισόδια την Κυριακή (30/9) μεταξύ οπαδών της Ένωσης και ανδρών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Νωρίτερα σκληρή ανακοίνωση για τη χθεσινή επίθεση χούλιγκαν σε αστυνομικούς στη Νέα Φιλαδέλφεια εξέδωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών. Όπως αναφέρουν, η τιμωρία των χούλιγκαν που επιτέθηκαν στους συνάδελφους τους είναι θέμα τιμής.

[custom:google-ads]

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για την δολοφονική επίθεση που δέχθηκαν χθες βράδυ (29-09-2019) συνάδελφοί μας της ομάδας ΔΙΑΣ από χούλιγκαν.

Η σφοδρότητα της επίθεσης ήταν τέτοια που ένας εκ των τραυματιών αστυνομικών διακομίσθηκε στο 401 Νοσοκομείο με πολλαπλά τραύματα και με τραύμα από μαχαίρι. Αντιπροσωπεία της Ένωσης Αθηνών βρέθηκε τα μεσάνυχτα στο νοσοκομείο για να εκφράσει την συμπαράστασή της στους τραυματίες και να ενημερωθεί για τα πραγματικά περιστατικά.

Οι διηγήσεις πραγματικά σοκάρουν, αφού από όσα μας μεταφέρθηκαν οι μαινόμενοι χούλιγκαν αποπειράθηκαν να λιντσάρουν τους συναδέλφους που εκτελούσαν στην περιοχή διατεταγμένη υπηρεσία με εντολή του κέντρου επιχειρήσεων και μετά από προηγούμενο συμβάν επίθεσης από χούλιγκαν σε αστυνομικούς.

Εκφράζουμε λοιπόν την συμπαράστασή μας στους τραυματίες συναδέλφους, τους ευχόμαστε περαστικά και απαιτούμε από την Ηγεσία να κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό ώστε να οδηγηθούν οι δράστες στην Δικαιοσύνη.

– Για εμάς είναι θέμα τιμής !!!

– Δείτε την πραγματικότητα και αλλάξτε πλάνο.

Σε ότι αφορά το ποιοι φέρουν την ευθύνη για το συμβάν (πέραν των φυσικών αυτουργών) δεν θα κάνουμε τους δικαστές ούτε τους «μετά Χριστόν προφήτες».

Θα επισημάνουμε απλά στην Ηγεσία ότι ο τρόπος λειτουργίας, παρακαταθήκη της τελευταίας 5ετίας, είναι κατά την άποψή μας λάθος. Εδώ και χρόνια «φωνάζουμε» ότι το σχέδιο που ακολουθείται με τις διμοιρίες Υ.ΜΕ.Τ.-Υ.Α.Τ. και τις ομάδες Ο.Π.Κ.Ε. να φρουρούν ακίνητους στόχους (!!!) θα αποβεί κάποια στιγμή μοιραίος. Εκτός του εργασιακού (κατάφωρη παραβίαση του Π.Δ 141/91) ,στο ξεκάθαρα επιχειρησιακό κομμάτι, βλέπουμε καθημερινά ότι όταν προκύψει ένα συμβάν σαν το χθεσινό, οι δυνάμεις που μπορούν να το αντιμετωπίσουν παραμένουν φρουροί ακίνητων στόχων.

Όλα τα παραπάνω μαζί με την κατάργηση της ομάδας ΔΕΛΤΑ, έχουν οδηγήσει Υπηρεσίες χωρίς εξοπλισμό και την ανάλογη εκπαίδευση να εντέλλονται, ώστε να αντιμετωπίσουν τους κάθε είδους μπαχαλάκηδες.

Ας αναλογιστούν λοιπόν οι έχοντες την ευθύνη του σχεδιασμού την αλήθεια και ας προσπαθήσουν να ¨επανεκκινήσουν¨ την Αστυνομία ώστε οι Υπηρεσίες να επιστρέψουν στην πραγματική τους αποστολή , χωρίς αγκυλώσεις του παρελθόντος, μεσοβέζικες λύσεις και με το να θέλουν και την «πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο».

Το χρονικό των επεισοδίων

Άγρια επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής 29 Σεπτεμβρίου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Σύμφωνα με πληροφορίες, χούλιγκαν συγκρούστηκαν με αστυνομικούς με αποτέλεσμα να τραυματιστούν συνολικά 6 αστυνομικοί.

Ανάμεσα στους αστυνομικούς που έπεσαν θύματα της επίθεσης ήταν και ο Αρχιφύλακας της ομάδας ΔΙΑΣ, που σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο του Alpha ήταν ένας από τους ήρωες της φονικής φωτιάς στο Μάτι. Ο αστυνομικός είχε κουβαλήσει και είχε σώσει δεκάδες ανθρώπους στο Μάτι και χθες όπως ανέφερε «μας κάρφωσε κάποιος με μαχαίρι από πίσω».

Ο ίδιος τόνισε ότι φέρει χτύπημα στην ωμοπλάτη, δύο μαχαιριές στον μηρό και το πρόσωπο, ενώ του έχουν σπάσει και δύο δόντια από την επίθεση που δέχτηκε: «Βρεθήκαμε σε ένα πόλεμο ξαφνικά, τραυματιστήκαμε χωρίς λόγο δηλαδή. Να τραυματιστούμε, να σώσεις έναν άνθρωπο, να δώσεις τη ζωή σου, να βοηθήσεις έναν συνάνθρωπο σου, για αυτό για μένα σημαίνει. Αλλά τώρα να τραυματιστούμε και να χάσεις και τη ζωή σου από κάποιους οπαδούς οι οποίοι είναι χούλιγκαν και το κάνουν αυτό για χαβαλέ και για πλάκα, είναι ό,τι χειρότερο» υπογράμμισε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Alpha.

Πηγή:  eleftherostypos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis