Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:44 | 31/05/2018

Δεν βρίσκεται πλέον στο τραπέζι των συζητήσεων η πρόταση της ΠΓΔΜ για την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Ίλιντεν», ανέφερε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός της χώρας Ζόραν Ζάεφ. Η απόφαση αυτή ήρθε μετά την απόρριψη από την ελληνική πλευρά αλλά και την αντιπολίτευση των Σκοπίων, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων IBNA.

Εν τω μεταξύ, μαίνεται η σύγκρουση του Ζάεφ με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ, ο οποίος με νέες δηλώσεις του σήμερα απέρριψε εκ νέου οποιαδήποτε λύση που να περιλαμβάνει ονομασία erga omnes.

Ο Γκιόργκι Ιβάνοφ υπογράμμισε πως αν δεν γίνουν σεβαστές οι νομικές προβλέψεις για την ολοκλήρωση διεθνών συμφωνιών, η όλη διαδικασία αναπαριστά απλώς μία προσωπική συμφωνία ανάμεσα στους πρωθυπουργούς των δύο χωρών.

[custom:google-ads]

«Η όλη διαδικασία αναπαριστά απλώς μία προσωπική συμφωνία ανάμεσα στους πρωθυπουργούς Ζάεφ και Τσίπρα και δεν υπάρχει εθνική ομοφωνία στη Δημοκρατία της Μακεδονίας (sic). Η θέση μου είναι ότι δεν αποδέχομαι μία λύση στο ζήτημα της ονομασίας για γενική χρήση, ή erga omnes», δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ.

Ο Ιβάνοφ ξεκαθάρισε πως η επικύρωση μίας διεθνούς συμφωνίας θα πρέπει να είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα της χώρας, αντί να προβλέπει την αναθεώρησή του.

Διαβάστε περισσότερα στο newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis