Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:24 | 11/04/2018

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ για δεύτερη ημέρα ενώπιον των γερουσιαστών του Κογκρέσου για το σκάνδαλο του Facebook - Ο CEO της εταιρίας παραδέχτηκε πως η πλατφόρμα συλλέγει δεδομένα ανθρώπων που δεν διαθέτουν λογαριασμό

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ παραδέχτηκε πως το facebook συλλέγει δεδομένα χρηστών του διαδικτύου που δεν διαθέτουν λογαριασμό στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. Μάλιστα, σύμφωνα με την τοποθέτηση Αμερικανού γερουσιαστή που σχολίασε το θέμα, προκειμένου να σταματήσει το facebook να συλλέγει δεδομένα τους, τους συστήνεται να μπουν στη σελίδα του λογαριασμού (που δεν έχουν) και να επιλέξουν την αντίστοιχη επιλογή.

[custom:google-ads]
Τι συνιστά παραβίαση των προσωπικών δεδομένων;

Η Δημοκρατική Γερουσιαστής Ιβέτ Κλαρκ ρώτησε τον CEO του Facebook, αν η πώληση των προσωπικών δεδομένων από τον κ. Κόγκαν στην Cambridge Analytica παραβίαζε την πολιτική της εταιρίας και έλαβε θετική απάντηση.

Στην ερώτηση ωστόσο, αν η συλλογή δεδομένων μέσω facebook, από την εφαρμογή Ομπάμα παραβίαζε την πολιτική, η απάντηση Ζάκερμπεργκ ήταν αρνητική.

Ο Τόνι Καρτνένας, γερουσιαστής των Δημοκρατικών ρώτησε τον Ζάκερμπεργκ αν αγόρασε δεδομένα προκειμένου να ξεκινήσει το Facebook. Η απάντηση ήταν καταφατική. "Είναι καθιερωμένη πρακτική για επιχειρήσεις" συνέχισε ο CEO του Facebook.

Διαβάστε περισσότερα στο dikaiologitika.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis