Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:34 | 17/02/2015

 

Η Οικονομική Αστυνομία ανακάλυψε στο μεζεδοπωλείο του Κολωνακίου, δύο ταμιακές μηχανές, μία κανονική και μία «μαϊμού». Στην πραγματικότητα ήταν ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής συνδεδεμένος με θερμικό εκτυπωτή μέσω του οποίου έκοβε χιλιάδες «μαϊμού» αποδείξεις

Περισσότερες από 30.000 αποδείξεις θεωρούν από την Οικονομική Αστυνομία, πως δεν είχε κόψει ο ιδιοκτήτης γνωστού μεζεδοπωλείου που έχει κλείσει πια, επί της οδού Σίνα στο Κολωνάκι την τελευταία 5ετία. Μάλιστα, ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας είναι και αδερφός επίσης πολύ γνωστού ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου διασκέδασης στην παραλιακή.

Κατόπιν σχετικής καταγγελίας, η Οικονομική Αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα στη συγκεκριμένη επιχείρηση και ανακάλυψε πως το μεζεδοπωλείο είχε δύο ταμιακές μηχανές, μία κανονική και μία «μαϊμού», που στην πραγματικότητα ήταν ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής συνδεδεμένος με θερμικό εκτυπωτή, μέσω του οποίου εκδίδονταν μη έγκυρες αποδείξεις.

Από τον εξονυχιστικό έλεγχο του ηλεκτρονικού υπολογιστή που είχε μάλιστα προσεκτικά κλειδωμένα τα αρχεία του, σύμφωνα με τις πληροφορίες του NEWS247, εντοπίστηκε «φάκελος» με 15.573 «μαϊμού» αποδείξεις, για το χρονικό διάστημα από το 2009-2014, με αποτέλεσμα οι Αρχές να εικάζουν ότι με αυτό τον τρόπο δεν έχουν κοπεί έως και οι διπλάσιες αποδείξεις από αυτές που θα έπρεπε να κοπούν.

Ο επιχειρηματίας οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα και ενημερώθηκε και η αρμόδια ΔΟΥ για να του επιβληθούν τα προβλεπόμενα από την νομοθεσία πρόστιμα.

news247.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis