Ζήτησε απόδειξη από τον γιατρό κι αυτός... τη χτύπησε

ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΚΡΗΤΗΣ
Ζήτησε απόδειξη από τον γιατρό κι αυτός... τη χτύπησε

Πριν από λίγες εβδομάδες ένα τουλάχιστον ασυνήθιστο περιστατικό έλαβε χώρα στον Άγιο Νικόλαο. Ιδιώτης, αλλοδαπός ιατρός, συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ, φέρεται να άσκησε λεκτική και σωματική βία όπως καταγγέλθηκε, σε γυναίκα συνοδό ασθενούς και μάλιστα ηλικίας άνω των 60 ετών όταν ζήτησε απόδειξη για τα χρήματα που κατέβαλε, μετά την εξέταση!

Για το περιστατικό υπάρχει καταγραφή και στο Αστυνομικό τμήμα του Αγίου Νικολάου, στο οποίο και προσήχθη ο γιατρός.

Την αποκάλυψη έκανε από την ραδιοφωνική εκπομπή του στο Ράδιο Κρήτη ο Κώστος Συλιγάρδος.

Ο ίδιος μάλιστα σημείωσε ότι και ο ίδιος έπεσε θύμα εξιβρυσης και απειλής από τον ίδιο στην προσπάθεια του να διερευνήσει το περιστατικό και την καταγγελία:
"Επικοινώνησα ως όφειλα άμεσα με τον ιατρό προκειμένου πριν δημοσιοποιήσω το περιστατικό για το οποίο υπάρχει αρκετό υλικό, στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, να καταγράψω για τις ανάγκες του ρεπορτάζ την δική του θέση και την άποψη του για ένα περιστατικό που κηλιδώνει τον ιατρικό κόσμο και γεννά ερωτήματα κατά πόσο είναι το πρώτο ή το τελευταίο περιστατικό.

Στις 24/5/18 στις 14:31 επικοινώνησα μαζί του. Στα 0:56 sec που διήρκησε η συνομιλία μας και αφού άκουσε το όνομα και την ιδιότητα μου με εξύβρισε με τον πλέον χυδαίο τρόπο, εννοείται χωρίς καν να θελήσει να αναφέρει οτιδήποτε για την καταγγελία και το περιστατικό εις βάρος του".

Η υπόθεση γνωστοποιήθηκε  άμεσα στην διοίκηση του ΕΟΠΥΥ τοπικά, αλλά και κεντρικά, στην ΥΠΕ Κρήτης, και ο ιατρός έχει κληθεί σε απολογία .

Πηγή: ekriti.gr