Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:00 | 29/10/2019

Υποστήριξε ότι δεν είχε πρόθεση να τους χτυπήσει ωστόσο οι μάρτυρες αστυνομικοί κατέθεσαν ότι στην θέα τους ο κατηγορούμενος κινήθηκε εναντίον τους αμέσως.

 

Συνολική ποινή φυλάκισης 15 μηνών με αναστολή επιβλήθηκε σε Ηρακλειώτη, ο οποίος φέρεται να προέβαλε αντίσταση και να επιτέθηκε σε αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που κλήθηκαν να επιληφθούν οικογενειακού επεισοδίου, σε συνοικία του Ηρακλείου.

Στον κατηγορούμενο, πολύτεκνο πατέρα, το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου αναγνώρισε δύο ελαφρυντικά, του σύννομου πρότερου βίου και της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Και ενώπιον του δικαστηρίου ζήτησε συγνώμη για την πράξη του, υποστήριξε όμως ότι δεν είχε πρόθεση να χτυπήσει τους αστυνομικούς αλλά να απεγκλωβιστεί από τα χέρια τους καθώς αγωνιούσε για τον αδερφό του, ο οποίος μετά από πτώση του στο έδαφος, κείτονταν αναίσθητος.

Ισχυρίστηκε ότι είχε πιει αλκοόλ εκείνο το βράδυ και επιστρέφοντας να αφήσει τον αδερφό του, ο οποίος επίσης ήταν μεθυσμένος, έγινε μία παρεξήγηση που αφορούσε άλλα πρόσωπα και όχι τον ίδιο.

Θεωρήθηκε λανθασμένα, υποστήριξε, ότι ήταν ο ίδιος εμπλεκόμενος και έτσι η κατάσταση τέθηκε εκτός ελέγχου.

Οι μάρτυρες αστυνομικοί πάντως κατέθεσαν ότι στην θέα τους ο κατηγορούμενος κινήθηκε εναντίον τους αμέσως.

Ο ένας αστυνομικός δέχθηκε μία γροθιά στο στήθος, ευτυχώς όμως φορούσε αλεξίσφαιρο ενώ απέφυγε μία ακόμα γροθιά.

Άλλος συνάδελφος τους δέχθηκε γροθιά από το γιο του κατηγορούμενου, ο οποίος βλέποντας τους αστυνομικούς να περνούν χειροπέδες στον πατέρα του, εξοργίστηκε.

Ο αστυνομικός ανέφερε ότι αν δεν φορούσε κράνος, θα μπορούσε να είχε χτυπήσει άσχημα στο κεφάλι καθώς έπεσε με την πλάτη σε ένα αυτοκίνητο.

Ο γιος ωστόσο κατάφερε να διαφύγει ενώ ο πατέρας συνελήφθη.

Ο τελευταίος ζήτησε πολλές φορές συγνώμη από τους αστυνομικούς, αναγνωρίζοντας ότι κάνουν την δουλειά τους και σε καμία περίπτωση δεν είχε πρόθεση να τους χτυπήσει, όπως είπε. Κατά της απόφασης ασκήθηκε έφεση.

Πηγή:  cretalive.gr

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis