Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:34 | 03/09/2020

«Πώς διάολο φτάσαμε εδώ;», αναρωτήθηκε η χήρα ενός τραγικού άντρα που είδε δυο νεαρούς, 16 και 18 ετών, να τον μαχαιρώνουν βιαίως 100 φορές με αυτοσχέδιο ιαπωνικό κατάνα.

Κι όλα αυτά γιατί τους είπε πως εκεί που είχαν μπει απαγορευόταν, καταπατώντας ιδιωτικό χώρο.

[custom:google-ads]

Ο 18χρονος Kiyran Earnshaw και ο 16χρονος Luke Gaukroger ήταν όμως σε κακή κατάσταση από τη χρήση ναρκωτικών.

Ακόμα και βοήθεια τους πρόσφερε το θύμα, Robert Wilson, όταν του είπαν πως είχαν χάσει το κινητό τους.

Το βίντεο από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης έχει πιάσει την ανατριχιαστική στιγμή μετά τις 100 μαχαιριές με έναν από τους δυο νεαρούς να φωνάζει: «Πιάσε το κεφάλι του, θέλω να του κόψω το κεφάλι».

Το δικαστήριό τους, που ολοκληρώθηκε αυτές τις ημέρες στο Λιντς της Αγγλίας, καταδίκασε τον Earnshaw σε ισόβια κάθειρξη (ελάχιστη ποινή 22 ετών) και τον Gaukroger σε τουλάχιστον 18 χρόνια και 8 μήνες.

Η χήρα φώναξε για άλλη μια φορά πως οι νεαροί φονιάδες «δεν έχουν θέση στην κοινωνία». Στο βιντεοσκοπημένο υλικό που παίχτηκε στη δικαστική αίθουσα, ο 53χρονος Wilson πήγε να μιλήσει σε δυο νεαρούς που κάθονταν έξω από το εργοστάσιο φαρμακευτικής στο δυτικό Γιορκσάιρ όπου εργαζόταν.

Είχε μαζί του και έναν συνάδελφό του και τους είπαν πως παραβίαζαν ιδιωτικό χώρο και η αστυνομία ήταν καθ’ οδόν. Τα παιδιά είπαν πως είχαν χάσει το κινητό τους και ο Wilson προθυμοποιήθηκε μάλιστα να τους βοηθήσει.

Και τότε ξέσπασε η οργή τους. Ο Earnhsaw έβγαλε ένα σπαθί σαν κατάνα με λεπίδα 50 εκατοστών και επιτέθηκε αμέσως στον άντρα. Αφού του κατάφερε δεκάδες μαχαιριές, το έδωσε κατόπιν στον φίλο του για να τον ολοκληρώσει. Και στο τέλος προσπάθησαν να τον αποκεφαλίσουν, θέλοντας προφανώς να πάρουν το κεφάλι ως τρόπαιο.

Ο Wilson είχε δύο μεγάλα παιδιά και ήταν ένας φιλήσυχος οικογενειάρχης. Τα δυο παιδιά έκαναν ακόμα και διάλειμμα στο στυγερό φονικό τους, παίρνοντας δυνάμεις για να επιτεθούν ξανά. Ο εισαγγελέας σημείωσε χαρακτηριστικά πως «έκαναν συντονισμένη προσπάθεια να κόψουν το κεφάλι από τον λαιμό».

Έτσι τους βρήκε και η αστυνομία, πάνω στον άντρα να προσπαθούν μανιασμένα να τον αποκεφαλίσουν. Είχαν κάνει χρήση αλκοόλ, κοκαΐνης και ηρεμιστικών.

newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis