Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
07:59 | 29/03/2020

Έντονη φημολογία υπάρχει τις τελευταίες μέρες σχετικά με τη χρησιμοποιήση των ανακαινισμένων κρατητηρίων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών στον Ασπρόπυργο, για φύλαξη – καραντίνα των κρατουμένων της Αττικής που εμφανίζουν συμπτώματα του κορωνοϊού ή είναι εξακριβωμένα φορείς.

Γίνεται μνεία ότι τα συγκεκριμένα κρατητήρια βρίσκονται σε κτίριο που στεγάζει τρεις Υπηρεσίες: Α.Τ. Ασπροπύργου, Τ.Α. Ασπροπύργου και το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Δυτικής Αττικής, ενώ παλαιότερα, βρίσκονταν σε λειτουργία, η οποία όμως διακόπηκε, καθώς είχαν κριθεί ως ακατάλληλα.

Γι’ άλλη μια φορά η ματωμένη Δυτική Αττική φαίνεται να έχει επιλεγεί από την Ηγεσία για να «βγάλει το φίδι απ’ την τρύπα».

Όπως ήταν αναμενόμενο, το προσωπικό που υπηρετεί στο κτίριο, μπροστά στις φήμες, έχει ανησυχήσει ιδιαίτερα εξαιτίας των συνεπειών που μπορεί να έχει αυτή η επιλογή στην υγεία του.

Ερωτήματα εγείρονται στο γιατί να επαναλειτουργήσει μια δομή που παλαιότερα είχε κριθεί ως ακατάλληλη -ειδικά για τέτοια αποστολή- δεδομένου ότι:

  • τα κρατητήρια στους ορόφους είναι ακριβώς πάνω στο δρόμο με αποτέλεσμα οι κρατούμενοι να μπορούν να φτύνουν ή να πετούν είδη προσωπικής καθαριότητας, αποφάγια κ.τ.λ. προς τα κάτω, όπως συνέβαινε στο παρελθόν

  • στο κτίριο συστεγάζονται τρεις Υπηρεσίες, το προσωπικό των οποίων, αλλά και οι πολίτες που δέχονται τις υπηρεσίες των Τμημάτων, θα τίθενται δυνητικά σε κίνδυνο υγείας, εξαιτίας της διαμονής εντός ασθενών κρατουμένων

  • δεν υπάρχει χώρος προαυλισμού των κρατουμένων

Καλούμε την Ηγεσία να επανεξετάσει τη χρησιμοποίηση των ανωτέρω κρατητηρίων για τους ασθενείς κρατουμένους από τον ιό covid 19, ώστε να βρεθούν καταλληλότερες, καθώς υπάρχει άμεσος κίνδυνος υγείας για το αστυνομικό προσωπικό, αλλά και δεν πληρούνται οι προβλεπόμενες προϋποθέσεις για την αξιοπρεπή διαβίωση των κρατουμένων.

Η ανάγκη εύρεσης ειδικού χώρου ή κτιρίου φύλαξης – καραντίνας για τους έχοντες συμπτώματα ή φορείς του ιού κρατούμενους είναι επιτακτική. Αυτό δεν αναιρεί ότι αυτός ο χώρος ή κτίριο πρέπει να επιλεγεί με προσεκτικά κριτήρια, τα οποία όμως δεν θα αφήνουν διάτρητο το εγχείρημα. Θα πρέπει να είναι ανεξάρτητος και αποκλειστικής προς τούτο χρήσης, ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα (εξαερισμός κ.τ.λ.). Επίσης να μην επηρεάζεται η λειτουργία των υπηρεσιών του προσωπικού προς τους πολίτες. Επειδή μιλάμε για κίνδυνο για την υγεία, και ειδικά απέναντι σε έναν θανατηφόρο ιό που έχει αφήσει χιλιάδες νεκρούς στο διάβα του, δεν υπάρχει χώρος για προχειρότητες.

Ως εκλεγμένοι εκπρόσωποι του προσωπικού πάντα πρέπει να επεμβαίνουμε και θα επεμβαίνουμε όταν οι συνάδελφοί μας βρίσκονται μπροστά στον κίνδυνο.

ΖΕΪΝΟΣ Σόλων

Αντιπρόσωπος ΠΟΑΣΥ από Δυτική Αττική

Μέλος της Πρωτοβουλίας Αστυνομικών

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis