Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:59 | 05/10/2017

Συνεχίζει να προκαλεί η Άγκυρα κλιμακώνοντας την ένταση στο Αιγαίο την στιγμή που διεξάγεται η διακλαδική άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ.

Σήμερα 5 Οκτωβρίου 2017 ένα ζεύγος τουρκικών μαχητικών F-16 εισήλθε στο FIR Aθηνών. Συγκεκριμένα τα μαχητικά στις 10:45 και πραγματοποίησαν υπέρπτηση πάνω απο το Φαρμακονήσι στα 24.000 πόδια και ακολούθως εξήλθαν του FIR Αθηνών στις 10:48. 
Αξίζει να πούμε οτι τα τουρκικά αεροσκάφη μπήκαν ανατολικά Ρόδου αναχαιτιστήκαν απο αεροσκάφη της ΠΑ, βγήκαν, και στην συνέχεια εκτέλεσαν επανείσοδο πραγματοποιώντας την υπέρπτηση πάνω απο το Φαρμακονήσι. Η τουρκική αεροπορία φαίνεται να επικεντρώνεται στη Ρόδο καθώς σήμερα ειναι προγραμματισμένη ευρεία κλίμακας αποβατική ενέργεια στο νησί στο πλαίσιο του ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ. 

[custom:google-ads]

Χθες Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017 τα τουρκικά αεροσκάφη προέβησαν σε 66 παραβιάσεις του Ε.Ε.Χ και παραβάσεις Κ.Ε.Κ.
Ειδκότερα δεκατρείς σχηματισμοί τουρκικών μαχητικών συγκεκριμένα 26 F-16, εκ των οποίων τα δεκαοχτώ οπλισμένα, και τέσσερα μεμονωμένα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας/ηλεκτρονικού πολέμου CN-235 αλλά και δύο ελικόπτερα πραγματοποίησαν 66 παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου σε βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Η άσκηση Παρμενίων 2017, πρόκειται για Εθνική διακλαδική άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων η οποία ξεκίνησε στις 29 Σεπτεμβρίου 2017 και θα ολοκληρωθεί στις 6 Οκτωβρίου 2017 στο πεδίο βολής ΨΗΛΟΣ ΣΤΑΛΟΣ στον Έβρο.

Πρόκειται για άσκηση μεγάλης κλίμακας, η οποία σχεδιάστηκε και διευθύνεται από το ΓΕΕΘΑ, με τη συνδρομή των Γενικών Επιτελείων. Η άσκηση διεξάγεται σε ολόκληρο τον Ελλαδικό χώρο και εντός του FIR Αθηνών, επί βάσεως ΤΑΑΣ (Τακτική Άσκηση Άνευ Στρατευμάτων) και ΤΑΜΣ (Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων).

Στην άσκηση, εκτός από το ΓΕΕΘΑ, τα Γενικά Επιτελεία και τις Μείζονες Διοικήσεις με τις υποτεταγμένες, σε αυτές, μονάδες, συμμετέχουν και Φορείς του Πολιτικού Τομέα.

onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis