Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:17 | 14/02/2015

 

To άμεσο κλείσιμο του κέντρου κράτησης αλλοδαπών ζήτησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου

Στο κέντρο κράτησης αλλοδαπών στην Αμυγδαλέζα βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, όπου ενημερώθηκε για τους πρόσφατους θανάτους μεταναστών.

Νωρίτερα στην Αμυγδαλέζα συγκεντρώθηκαν αλληλέγγυοι, ενώ μαζί τους ήταν αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής την βουλευτή Βασιλική Κατριβάνου. 



Η κυρία Κατριβάνου προανήγγειλε τo άμεσο κλείσιμο του κέντρου, μετά την αυτοκτονία ενός από τους μετανάστες την Παρασκευή. 

Σύμφωνα με την Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό (ΚΕΕΡΦΑ) το τραγικό γεγονός οφείλεται στην παράταση της κράτησης του μετανάστη από το Πακιστάν μετά το 18μηνο.



Σύμφωνα με καταγγελίες μεταναστών στην ΚΕΕΡΦΑ, ο μετανάστης Μοχάμεντ Ναντίμ από το Πακιστάν αυτοκτόνησε στο κελί Α1 χρησιμοποιώντας σεντόνι που το πέρασε ως θηλιά στο λαιμό του. Όπως ανακοίνωσαν, τους τηλεφώνησε φίλος του Ναντίμ ο οποίος δήλωσε ότι διέμενε μαζί του στα Κάτω Πατήσια για μία τετραετία. Είπε ότι η κράτηση του είχε προκαλέσει σοβαρά προβλήματα και ότι ηταν ανήσυχος. Το πρωί μάλιστα είχε τηλεφωνήσει στην οικογένειά του στο Πακιστάν λέγοντάς τους ότι φοβόταν για τη ζωή του.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι αρκετοί έγκλειστοι μετανάστες αντέδρασαν έντονα και κατευθύνθηκαν προς τον χώρο όπου ήταν ο αυτόχειρας

http://www.protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis