Ζητά αναίρεση της απόφασης του Εφετείου ο «δράκος της Ξάνθης»

ΟΚΤΩ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ
Ζητά αναίρεση της απόφασης του Εφετείου ο «δράκος της Ξάνθης»

Ήταν ξημερώματα της 27ης Δεκεμβρίου 2012 όταν η 34χρονη Ζωή Δαλακλίδου, κόρη γνωστού επιχειρηματία της Ξάνθης, επέστρεφε στο πατρικό της ύστερα από νυχτερινή διασκέδαση με τους φίλους της. Η Ζωή ζούσε μόνιμα στη Θεσσαλονίκη αλλά λόγω των εορτών των Χριστουγέννων είχε επισκεφτεί την οικογένεια της στην Ξάνθη. Στην είσοδο όμως της πολυκατοικίας όπου διέμεναν οι γονείς της, την ανέμενε ο 27χρονος Χρήστος Παπάζογλου γείτονας της ο οποίος της επιτέθηκε. Αρχικά προσπάθησε να τη βιάσει και όταν εκείνη αντιστάθηκε της επιτέθηκε, την κακοποίησε και στη συνέχεια της έβαλε φωτιά αφού πρώτα την περιέλουσε με βενζίνη που πήρε από παρακείμενο σταθμευμένο μηχανάκι.

Το έγκλημα αποκαλύφθηκε λίγες ώρες αργότερα και ο ιατροδικαστής Παύλος Παυλίδης που είχε διενεργήσει τότε τη νεκροψία νεκροτομή στο πτώμα της άτυχης γυναίκας είχε δηλώσει ότι η 34χρόνη έφερε πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι, ακατάσχετη αιμορραγία στα γεννητικά όργανα και εγκαύματα δευτέρου και τρίτου βαθμού. Ο συνδυασμός αυτών των τριών ήταν σύμφωνα με τον ίδιο η αιτία του θανάτου της 34χρόνης. Μάλιστα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής ο ιατροδικαστής ανέφερε ότι πρώτη φορά έβλεπε τότε τον συνδυασμό των τριών αυτών πραγμάτων.

Χτυπήματα, σεξουαλική κακοποίηση και εγκαύματα και μάλιστα, όπως υποστήριζε «εν ζωή»

«Η κοπέλα είχε ένα τραύμα στο κεφάλι το οποίο προήλθε από χτύπημα είτε σε τοίχο, είτε σε τσιμέντο», είχε αποκαλύψει τότε ο ιατροδικαστής.

Ισόβια και 25 χρόνια ήταν η ετυμηγορία των δικαστών για το στυγερό έγκλημα σε βάρος του δράστη, τόσο σε πρώτο όσο και σε δεύτερο βαθμό.

Οκτώ χρόνια μετά την αποτρόπαια δολοφονία, ο “δράκος της Ξάνθης” κατέθεσε μέσω του συνηγόρου του αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο κατέθεσε ο νέος συνήγορος του «δράκου της Ξάνθης». Όταν εκδικάσθηκε η υπόθεση στο Εφετείο ο ίδιος έλειπε λόγω κωλύματος και ορίστηκε άλλος δικηγόρος στον εντολέα του για αυτό ζητά επανάληψη της δίκης. Επίσης , ζητήθηκε να μειωθεί η ποινή του καταδικασθέντος, επικαλούμενος τον σύννομο βίο.

Έκκληση στον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα έκανε χθες ο αδελφός του θύματος, ώστε να γίνει αλλαγή στον νόμο για τόσο ειδεχθή εγκλήματα, να υπάρχουν ελαφρυντικά. «Αυτός ζητά δεύτερη ευκαιρία για να ζήσει, στην αδελφή μου όμως δεν έδωσε τη δεύτερη ευκαιρία για να ζήσει» είπε ο Γιώργος Δαλακλίδης. Σύμφωνα με αυτό, η κοπέλα είναι βιαστεί φύσιν και παρά φύσει, ενώ στη συνέχεια είχε κακοποιηθεί με αιχμηρό αντικείμενο, καθώς στα γεννητικά της όργανα βρέθηκαν

Το μαρτύριο της Ζωής

Υπενθυμίζεται ότι τότε το πόρισμα του ιατροδικαστή είχε προκαλέσει ανατριχίλα. δύο μεγάλες τομές. Ο ίδιος ο δράστης μετά τη σύλληψή του είπε στους αστυνομικούς ότι μετά τη δολοφονία της κοπέλας πήγε για ύπνο, ενώ το επόμενο πρωί γείτονες τον είδαν να πηγαίνει στο σημείο που βρέθηκε νεκρή η 34χρονη και να υποκρίνεται τον λυπημένο

dikastiko.gr