Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:14 | 22/05/2018

Την περασμένη εβδομάδα ενημερώθηκε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τις ελλείψεις που υπάρχουν σε προσωπικό στην Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου και το αίτημα αφορά την ενίσχυση με μόνιμους και δόκιμους.

Το έγγραφο που έχει αποσταλεί καλεί τους αρμοδίους να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και αναφέρει πως «η έναρξη της θερινής περιόδου όπου αναμένεται και φέτος σημαντικότατη αύξηση του αριθμού των επισκεπτών, βρίσκει την Διεύθυνση Αστυνομίας Ζακύνθου με χαρακτηριστικές ελλείψεις σε Αστυνομικό προσωπικό. Για πολλοστή φορά με κραυγή αγωνίας, καταγγέλλουμε τη μη έγκαιρη και με ικανό αριθμό αστυνομικών, ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ζακύνθου. Κάθε έτος εκφράζουμε έντονα τις ανησυχίες μας και δυστυχώς τα γεγονότα μας επιβεβαιώνουν, να επαναλαμβάνουμε την ανάγκη ενίσχυσής της με το ελάχιστα απαιτούμενο προσωπικό 25 μονίμων και 30 δοκίμων αστυνομικών. Μάλιστα εκτιμάται, ότι επιβάλλεται η σταδιακή ενίσχυση από την αρχή εκάστης θερινής περιόδου, ήτοι από δεύτερο δεκαήμερο Απριλίου, και για τους λόγους δεν θα εισέλθουμε και πάλι σε λεπτομερείς αναλύσεις τις οποίες γνωρίζετε, και αναφέρονται σε σχετικές ανακοινώσεις παρελθόντων ετών».

[custom:google-ads]

Μεταξύ άλλων θίγονται οι τομείς στους οποίους έχουμε ανάγκη από μεγαλύτερη αστυνόμευση και είναι: Λαγανάς, αερολιμένας, βαριά και οργανωμένη εγκληματικότητα, μικροεγκληματικότητα, παραβατικότητα, τροχαία, και τρέχουσες υπηρεσιακές ανάγκες.

Με κριτική για τη στάση των αρχών που δεν δίνουν την πραγματική εικόνα των περιστατικών η Ένωση αναφέρει πως «με την απόκρυψη της εγκληματικότητας ή και την υποβάθμισή της, να δίνει το δικαίωμα στη φυσική ηγεσία, ορθά ιεραρχώντας τις ανάγκες, να μην ενισχύει την  Δ. Α.

Ζακύνθου, αποφασίζοντας ότι αυτή δεν έχει περισσότερη ανάγκη συγκρινόμενη με άλλες Υπηρεσίες. Παράκληση όπως δοθούν αρμοδίως οι δέουσες διαταγές, ώστε να παύσει άπαξ δια παντός, αυτό το φαινόμενο, ώστε να αποτυπωθεί η πραγματική εικόνα της εγκληματικότητας στην πολιτική και φυσική ηγεσία μας, και ενισχυθεί ανάλογα με τις πραγματικές ανάγκες της η Διεύθυνση Αστυνομίας Ζακύνθου. Αυτό το κατ΄ εμάς καρκίνωμα, αποτελεί το βασικό αίτιο κακών που έπονται.

Η φυγή του προσωπικού με αλλαγή του τόπου συμφερόντων του για Υπηρεσίες εκτός Ζακύνθου συνεχίζεται, με κατακόρυφα μειούμενο το ενδιαφέρον του προσωπικού να υπηρετήσει στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ζακύνθου, έστω και με απόσπαση, συνέπεια των εργασιακών συνθηκών, που οι λόγοι εμπεριέχονται στο σχετικό έγγραφό μας, αλλά και διαχρονικά. Που οφείλεται αυτό; Κανένας δεν έχει ευθύνη; Τι κάνει τους αρμόδιους να μην βλέπουν αυτά που διαχρονικά η Ένωσή μας έχει επισημάνει; Είναι ανάγκη να επιβεβαιώνονται κάθε έτος οι επισημάνσεις μας με τον χειρότερο τρόπο; Για επιβεβαίωση, τα σχετικά κάθε έτους έγγραφα της Ένωσής μας, ευρίσκονται στο αρχείο των Υπηρεσιών σας, όπως και η στήριξη με ποικίλους τρόπους από την Ένωσή μας, (δωρεάν διαμονή και διατροφή στους αποσπασμένους, άπειρες προσφορές υλικών δημοσίων ειδών, κ.α.). Η ελπίδα και τα ευχολόγια, να μην ξανασυμβούν γεγονότα εγκληματικότητας που σημάδεψαν το νησί της Ζακύνθου τα τελευταία χρόνια, δεν έχουν θέση και δεν αρμόζουν στο Αστυνομικό Σώμα. Επιβάλλεται να υπάρξουν σύγχρονες στρατηγικές αστυνόμευσης πρόληψης και καταστολής, για να μην ξαναγίνουμε αρνητικά πρωτοσέλιδα σε παγκόσμιο επίπεδο».

ermisnews.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis