Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:14 | 27/02/2016

Την ώρα που χιλιάδες πρόσφυγες παλεύουν για να επιβιώσουν, διεκδικώντας να ζήσουν ελεύθεροι, η στάση των υπόλοιπων ανθρώπων απέναντι τους έχει δύο όψεις. Στη μαύρη εκδοχή της, επιτήδειοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν οικονομικά αυτούς τους ταλαιπωρημένους ανθρώπους. Υπάρχουν όμως κι εκείνοι που ξέρουν να προσφέρουν και είναι περισσότεροι.

 

Ένας Λαρισαίος βιομηχανικός σχεδιαστής, ο Δημήτρης Χαϊδάς μόλις άκουσε ότι στα Τέμπη υπάρχουν επιτήδειοι συμπολίτες του που ζητούν από πρόσφυγες 5 και 10 ευρώ για να τους φορτίσουν τα κινητά, έβαλε στο αυτοκίνητο τα τραπεζάκια με ηλιακό πάνελ που κατασκευάζει και έτρεξε να βοηθήσει!

«Εξήγησα στους πρόσφυγες πως λειτουργούν κι αμέσως πολύ απ' αυτούς έρχονταν με τα καλώδια τους και φόρτιζαν τις συσκευές τους. Μου είπαν ότι είναι πολύ χρήσιμα, διότι δεν χρειάζονταν να ψάχνουν για πρίζες που σε κάποιες περιπτώσεις τους χρέωναν για να φορτίζουν τα κινητά τους» περιγράφει ο ίδιος μιλώντας στο Star.

Τα θύματα της θλιβερής αυτής εκμετάλλευσης είναι ανήμποροι άνθρωποι, εγκλωβισμένοι στη μέση του πουθενά.

«Σίγουρα ήταν λυπηρές οι σκηνές να βλέπεις τον πόνο τη θλίψη, την απογοήτευση , τις μανάδες με τα παιδάκια στην αγκαλιά, να εκλιπαρούν για ένα κομμάτι ψωμί ή για μερικά μπουκαλάκια νερό, τα άκρως απαραίτητα» συνεχίζει ο Δημήτρης Χαϊδάς.

Μπροστά σε αυτή την δυστυχία εκατοντάδες  άνθρωποι καταφθάνουν αυτές τις μέρες στα Τέμπη και προσφέρουν απλόχερα από το υστέρημα τους τρόφιμα, ρούχα, παπούτσια.

«Είδα πολλούς συμπολίτες μας από τη Λάρισα και από τα γύρω χωριά από τα Τέμπη όπου βοηθούσαν. Ας αφήσουμε τις αναστολές και ας δείξουμε ανθρωπιά και αλληλεγγύη στις δύσκολες στιγμές που περνούν αυτές οι ψυχές. Χρειάζεται δράση από όλους μας» κατέληξε.

Ακόμη 437 πρόσφυγες στον Πειραιά

Στο μεταξύ, τα ελληνοσκοπιανά σύνορα παραμένουν κλειστά, ενώ περίπου 5.000 άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι εκεί. Παράλληλα, 437 μετανάστες και πρόσφυγες από Μυτιλήνη και Χίο έφτασαν σήμερα το πρωί, στο λιμάνι του Πειραιά με το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίου «Blue Star 1».

Το μεσημέρι αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Διαγόρας», μεταφέροντας 52 μετανάστες από την Κω.

 

 

 

http://news247.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis