Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:06 | 05/03/2015
Θύμα απατεώνων, που με τη χρήση του ονόματός του, επεδίωξαν να πάρουν χρήματα από γνωστούς του φαίνεται ότι έπεσε ο μελλοντικός - καθώς ακόμα εκκρεμεί η δημοσιοποίηση σχετικής απόφασης με τις αρμοδιότητες του - Γενικός Γραμματέας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης.

Ειδικότερα άτομα που γνωρίζουν τον κ. Αναγνωστάκη άρχισαν να λαμβάνουν ένα μήνυμα, το οποίο δήθεν προέρχονταν από τον ηλεκτρονικό του λογαριασμό και στο οποίο αναφέρεται ότι έχει πέσει θύμα κλοπής, κατά τη διάρκεια ταξιδιού του στο Ναϊρόμπι της Κένυα και ζητούσε οικονομική βοήθεια.


Το μήνυμα που δήθεν απέστειλε ο κ.Δημήτρης Αναγνωστάκης ζητώντας οικονομική βοήθεια

Ο κ. Αναγνωστάκης ενημερώθηκε από τους παραλήπτες του μηνύματος για το περιεχόμενο του και αφού τους ζήτησε να το αγνοήσουν στη συνέχεια ενημέρωσε για το θέμα τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας. Όπως είπε χαρακτηριστικά «εγώ πάντως παραμένω στη χώρα, εργαζόμενος στο γραφείο μου».

Επιπλέον η ΕΛ.ΑΣ. συστήνει στους πολίτες να ενημερωθούν για τις συνηθισμένες μορφές διαδικτυακής απάτης ώστε όταν δέχονται παραπλανητικά μηνύματα να επικοινωνούν με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για παροχή πληροφοριών ενώ για την καταγγελία παράνομων/ επίμεμπτων  διαδικτυακών ενεργειών μπορούν να επικοινωνούν με τον τηλεφωνικό αριθμό  11188 και το e-mail  [email protected].
 
http://www.tovima.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis