Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:29 | 09/05/2016

Δύο χιλιάδες πεντακόσιοι ενενήντα επτά μετανάστες εξέφρασαν το πρώτο τετράμηνο του 2016 την επιθυμία να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εθελοντικής επιστροφής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΟΜ, από αυτούς οι 2.026 έχουν επιστρέψει και η πλειονότητα είναι Μαροκινοί (983), Αφγανοί (619) και Ιρανοί (343).

Επίσης, ο ΔΟΜ σε συνεργασία με την Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής παρέχει στέγαση και ψυχολογική και ιατρική βοήθεια σε ευάλωτες ομάδες μεταναστών που επιθυμούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους στο Ανοιχτό Κέντρο Υποδοχής στο Αττικό 'Αλσος στην Αθήνα. Μέχρι σήμερα, το κέντρο έχει φιλοξενήσει συνολικά 644 μετανάστες, εκ των οποίων οι 505 επέστρεψαν στην πατρίδα τους.

Επιπλέον, ο ΔΟΜ διενεργεί διαδικασίες αξιολόγησης στα νέα κέντρα φιλοξενίας στη Βόρειο Ελλάδα και την Αττική, προκειμένου να καταγράψει τι είδους υποστήριξη και παροχές χρειάζονται από την κυβέρνηση με σκοπό την ομαλή λειτουργία τους. Ο ΔΟΜ παρέχει σε πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν σε αυτά τα κέντρα, εξοπλισμό και είδη πρώτης ανάγκης, εκτός από τρόφιμα.

 

 

 

www.newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis