Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:06 | 17/10/2015

«Αυτόν που σκότωσα κάποιος θα τον ψάξει. Εσένα δεν θα σε βρει κανείς άμα σε σκοτώσω» έλεγε ο 43χρονος «αρχέγονος» δράστης της άγριας δολοφονίας του 59χρονου άνδρα, που συνέβη στις 4 Οκτωβρίου 2015, σε δασώδη περιοχή του Ασπρόπυργου, με αιτία, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, την θανάτωση ενός... τράγου του κοπαδιού του.

Τρομοκρατούσε τον 17χρονο βοσκό

Αποδέκτης των απειλών του ένα 17χρονο παιδί από την Αλβανία, μπροστά στα μάτια του οποίου είχαν εξελιχθεί οι σκηνές της λογομαχίας που κατέληξε στο έγκλημα. Το νεαρό παιδί το είχε αφήσει μόνο του στη χώρα μας ο πατέρας του, και για 4 μήνες, είχε «προσληφθεί» ως βοσκός στο κοπάδι του δράστη, χωρίς να έχει κανέναν συγγενή στη χώρα μας.

Ο 43χρονος, εκτός των απειλών, που έγιναν ακόμη πιο πιεστικές τις επόμενες ημέρες της δολοφονίας, με συνεχείς τηλεφωνικές επικοινωνίες, φαίνεται να είχε επιχειρήσει να ενοχοποιήσει τον νεαρό, στέλνοντάς τον στο αυτοκίνητο του θύματος που είχε ρίξει σε χαράδρα της περιοχής μετά το έγκλημα, με τον 17χρονο να αφήνει αποτυπώματά του πάνω στο όχημα.

Ο δράστης θεωρούσε «τσιφλίκι» του την περιοχή και δεν μπορούσε να ανεχθεί πως ο 59χρονος ερχόταν εκεί και έκοβε ξύλα προκειμένου να φτιάχνει βαρέλια κρασιού. Δεν ήταν η πρώτη φορά που έρχονταν σε αντιπαράθεση με αιτία την παράνομη υλοτομία, στην οποία προέβαιναν και οι δύο.

Αυτή ήταν η πραγματική αιτία του εγκλήματος, όπως εκτιμούν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, και θεωρούν ότι η θανάτωση ζώου από το κοπάδι του, την οποία απέδιδε στον 59χρονο, είναι μία πρόφαση, η οποία μάλιστα δεν έχει διαπιστωθεί. Το μεσημέρι εκείνης της Κυριακής ο 59χρονος είχε πάει και πάλι εκεί προκειμένου να κόψει ξύλα. Έγινε αντιληπτός από τον δράστη για να ξεκινήσει μία ακόμη αντιπαράθεση ανάμεσά τους. Ο 43χρονος υποστηρίζει ότι ζήτησε εξηγήσεις από τον 59χρονο για την θανάτωση του ζώου του, τον οποίο θεωρούσε υπεύθυνο. Ισχυρίζεται επίσης ότι δέχθηκε την επίθεση του θύματος, που τον απείλησε με κυνηγετικό όπλο, το οποίο κατά τη διάρκεια της συμπλοκής κατόρθωσε να αποσπάσει και στη συνέχεια να τον σκοτώσει. Ανέφερε ότι είχε πιει δύο μπουκάλια κρασί και δεν είχε «καθαρό μυαλό».

Είδε τον φονιά να εξαφανίζει τα ίχνη του

Οι ισχυρισμοί του όμως έρχονται σε αντίθεση με αυτά που είδε ο 17χρονος που παρακολουθούσε από απόσταση. Σύμφωνα με τον νεαρό, μετά την λεκτική αντιπαράθεση, ο 43χρονος πήγε στο αγροτικό όχημα του θύματος πήρε το κυνηγετικό όπλο και γύρισε πίσω σκοτώνοντας το θύμα. Στη συνέχεια άρπαξε το όχημα του θύματος,πέρασε μπροστά από τον 17χρονο, και πήγε και το κατακρήμνισε σε απόσταση ενός χιλιομέτρου.

Επιστρέφοντας ήρθε και πάλι αντιμέτωπος με τον νεαρό, εκτοξεύοντας απειλές για τη ζωή του στην περίπτωση που μαρτυρούσε αυτά που είχε δει. Τον έστειλε μάλιστα στο αυτοκίνητο του θύματος, πιθανότατα για να τον ενοχοποιήσει. Ο 17χρονος είχε προσαχθεί κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ερευνών εξιχνίασης της υπόθεσης, ήταν όμως τόσο τρομοκρατημένος από τις απειλές του δράστη, που δεν είπε τίποτα στους αστυνομικούς, οι οποίοι όμως του πήραν αποτυπώματα. Λίγες μέρες μετά τα εγκληματολογικά εργαστήρια ταυτοποίησαν αποτύπωμα του 17χρονου πάνω στο όχημα του θύματος. Αυτή τη φορά αφηγήθηκε σαν «κινηματογραφική ταινία» όσα είχαν διαδραματιστεί μπροστά στα μάτια του.

Ο 43χρονος υπέδειξε στους αστυνομικούς το σημείο στο οποίο πέταξε το κυνηγετικό όπλο, ωστόσο εξαιτίας της πυκνής βλάστησης δεν έχει εντοπιστεί ακόμη. Την ίδια ώρα αναμένονται τα αποτελέσματα του εργαστηρίου DNA της ΕΛ.ΑΣ. από τα δείγματα γενετικού υλικού που λήφθησαν από τα νύχια του θύματος, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ανήκουν στον δράστη, κάτι που θα επιβεβαιώσει ή όχι τους ισχυρισμούς του περί συμπλοκής, αν και αυτοί έχουν καταρριφθεί από τον ανήλικο αυτόπτη μάρτυρα.

 

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis