Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:16 | 15/09/2015

Ηλικιωμένος σε κώμα μετά από παραλίγο πνιγμό εμφανιζόταν να κάνει αγορές… iphone 6 και μπουκάλια ποτών.

Απάνθρωποι απατεώνες είχαν κλέψει τις πιστωτικές κάρτες και την ταυτότητα του ηλικιωμένου, αγόρασαν κινητά και παρήγγειλαν μεγάλη ποσότητα ποτών, ενώ επιχείρησαν χωρίς επιτυχία να προβούν σε αναλήψεις χρημάτων από τους τραπεζικούς λογαριασμούς ύψους περίπου 1.000.000 ευρώ!  

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο 77χρονος Μιλτιάδης Αργυρόπουλος, στις 7 Αυγούστου 2015, παραλίγο να πνιγεί όταν έκανε το μπάνιο του σε γνωστή παραλία της Βάρκιζας. Διασώθηκε την τελευταία στιγμή από έναν αστυνομικό που υπηρετεί στο Ελ. Βενιζέλος και μεταφέρθηκε αρχικά στο Ασκληπιείο Νοσοκομείο Βούλας και στη συνέχεια στο Τζάνειο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση ακόμη και σήμερα. Η ταυτότητα του ηλικιωμένου ήταν άγνωστη και είχε ενεργοποιηθεί το SILVER ALERT, προκειμένου να εντοπιστούν συγγενείς ή κάποιοι που τον γνώριζαν. Πράγματι ο διαχειριστής της πολυκατοικίας που διέμενε ο συνταξιούχος τραπεζικός υπάλληλος στην Κυψέλη, τον αναγνώρισε και ειδοποίησε τις αρχές.

Ο ηλικιωμένος δεν είχε συγγενείς παρά μόνο τον αδερφό του που ασχολείτο με την ναυτιλία και πέθανε πριν από τέσσερα χρόνια. Άγνωστο προς το παρόν πως, δύο άνδρες έγιναν κάτοχοι δύο πιστωτικών καρτών του ηλικιωμένου και της ταυτότητάς του.

            Οι δράστες αρχικά αγόρασαν δύο κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας, ενώ στη συνέχεια προέβησαν στην παραγγελία διαφόρων ποτών από αλυσίδα σούπερ μάρκετ αξίας περίπου 2.500 ευρώ. Επιχείρησαν χρησιμοποιώντας την ημερομηνία γέννησης, με διάφορες παραλλαγές, να προβούν σε αναλήψεις από ΑΤΜ, χωρίς όμως να τα καταφέρουν. Αυτές οι κινήσεις προκάλεσαν την εντύπωση των υπευθύνων της τράπεζας, που διαπίστωναν πως ένας ηλικιωμένος πελάτης απέκτησε ξαφνικά ενδιαφέρον για την αγορά σύγχρονων κινητών και τόσο μεγάλης ποσότητας ποτών. Ειδοποίησαν τους αστυνομικούς του τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι κρύφτηκαν ανάμεσα στα… ποτά της παραγγελίας, συνέλαβαν αρχικά έναν 39χρονο και στη συνέχεια έναν 44χρονο, υπεύθυνους της απάνθρωπης προσπάθειας απάτης.

            Από την έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες με τη χρήση πλαστών εγγράφων και πιστωτικών καρτών στο όνομα του 77χρονου, πραγματοποιούσαν συναλλαγές είτε μέσω διαδικτύου, είτε μέσω ΑΤΜ, είτε με φυσική παρουσία προσποιούμενοι συγγενικά του πρόσωπα. Μέχρι στιγμής, έχει εξακριβωθεί ότι από τις επιτυχείς συναλλαγές η προκληθείσα ζημία ξεπερνά τα 7.000 ευρώ. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα οχήματα των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν προσωπικά δημόσια έγγραφα και πιστωτικές κάρτες του 77χρονου, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και τέσσερα κινητά τηλέφωνα. Επίσης, σε βάρος του 39χρονου εκκρεμούσε μία καταδικαστική απόφαση με ποινή φυλάκισης έξι μηνών για υπεξαίρεση κατά εξακολούθηση και ένα ένταλμα σύλληψης για πλαστογραφία.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους για τα κατά περίπτωση αδικήματα της πλαστογραφίας, της κλοπής, της απάτης και της απάτης με υπολογιστή από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, παράβασης του νόμου περί προστασίας του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και του νόμου που αφορά στη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Ειδικό Ανακριτή.

 

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis