Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:17 | 24/03/2016

Αστυνομικοί, Ειδικοί Φρουροί, Συνοριακοί Φύλακες, Πολιτικοί Υπάλληλοι, πρώην Δημοτικοί Αστυνομικοί της Ελληνικής Αστυνομίας

Όπως η παγκόσμια ιστορία έχει διδάξει και ο χρόνος επιβεβαιώσει, το πραγματικό «ειδικό βάρος» και η μεγαλοσύνη ενός λαού δεν προσδιορίζονται από το μέγεθος του χώρου που ως κρατική οντότητα καταλαμβάνει ούτε από την ευμετάβλητη άλλωστε, υλική και οικονομική υπεροχή. Η μεγαλοσύνη ενός λαού προσδιορίζεται, μετριέται και αξιολογείται από τη δυνατότητα, την ικανότητα και τη θέλησή του να παρεμβαίνει στα γεγονότα και να αλλάξει την ιστορική του μοίρα. Από τις στιγμές εκείνες της ιστορικής του διαδρομής που υπερβαίνοντας τα συνήθη, τα συμβατικά και τα αναμενόμενα αντιτάσσεται, ομόθυμα και αποφασιστικά, ενάντια στις πιθανότητες και πολλές φορές ακόμη και στη λογική, καθορίζοντας, αυτός μόνος, την πορεία και το μέλλον του.

Μία από αυτές τις κορυφαίες στιγμές της νεώτερης Ιστορίας μας γιορτάζουμε σήμερα.

Μία από αυτές τις εξόχως σημαντικές και ένδοξες στιγμές του Ελληνισμού, που ο λαός αποφάσισε και απέδειξε πως η πίστη στην ελευθερία, η αξιοπρέπεια, η ομοψυχία, το θάρρος και το όνομα μιας πατρίδας περήφανης και αυτεξούσιας αποτελούν όπλα ικανά να αντιπαλέψουν και να νικήσουν τη σκλαβιά, τη ταπείνωση, το σκοτάδι, το άδικο, την υλική και αριθμητική υπεροχή, την υποδούλωση.

Η 25η Μαρτίου αποτελεί μια από τις φωτεινές εκείνες παρακαταθήκες που ο Ελληνικός Λαός έχει χρέος να τιμά, να σέβεται και βεβαίως να αξιοποιεί. Είναι η βαριά και πολύτιμη εκείνη κληρονομιά που πάντα στις δύσκολες στιγμές αφυπνίζει τη συνείδησή μας και επαναφέρει στη μνήμη μας «ξεχασμένες» ή αλλοιωμένες έννοιες όπως η φιλοπατρία, η αυτοθυσία, η συλλογική προσπάθεια, το φιλότιμο, η αλληλεγγύη και κυρίως το χρέος απέναντι στο παρελθόν μας. Γιατί το παρελθόν δεν είναι μια απλή συναισθηματική χρονική αναδρομή αλλά το σταθερό θεμέλιο στο οποίο πρέπει να στηρίζεται το παρόν και να διαμορφώνεται η προοπτική για το μέλλον ενός λαού.

Ειδικά αυτήν την κρίσιμη για την πατρίδα μας περίοδο, τα μηνύματα και οι συμβολισμοί της 25ης Μαρτίου λαμβάνουν νέα διάσταση. Αναδεικνύουν την ανάγκη και μας υποδεικνύουν τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε. Σηματοδοτούν την απαρχή της εθνικής, συλλογικής προσπάθειας, το δρόμο της ομόνοιας, της σύμπνοιας και της αλληλεγγύης, το συναίσθημα του χρέους και της ευθύνης, τη βεβαιότητα πως αυτός ο μαθημένος στα δύσκολα λαός θα σταθεί για μια ακόμη φορά αντάξιος της Ιστορίας του, θα ανακάμψει και θα συνεχίσει τη δυναμική του πορεία στην παγκόσμια ιστορική διαδρομή.

Η Ελληνική Αστυνομία έχοντας επανειλημμένως αποδείξει την προσήλωσή της στην εκπλήρωση της εθνικής και κοινωνικής της αποστολής είμαι βέβαιος πως θα εξακολουθήσει να πράττει το χρέος της.

Είμαι βέβαιος πως το προσωπικό του Σώματος θα αποδείξει πως γνωρίζει, πως θέλει και πως μπορεί να κατανοεί και να μετατρέπει τα μηνύματα, τα κελεύσματα και τις προτροπές της διαχρονικής εθνικής μας παρακαταθήκης της 25ης Μαρτίου, σε έργο και προσφορά προς τη πατρίδα και τους πολίτες. Με υπευθυνότητα, με αξιοπρέπεια, με αυταπάρνηση, με πίστη στα ιδανικά και τις αξίες του Έθνους. Προτάσσοντας το εθνικό και το δημόσιο συμφέρον. Ορίζοντας με την προσπάθεια, το έργο, τη συμπεριφορά και το παράδειγμά του το σημαντικό ρόλο και την εξέχουσα θέση του στην εθνική ιστορική διαδρομή.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis