Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:59 | 18/05/2017

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε ενημερωτική Ημερίδα με θέμα την “Προστασία Μαρτύρων”, που συνδιοργανώθηκε από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, με τη συνδρομή της Εισαγγελίας του Άρειου Πάγου και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε χθες (17-05-2017) στο αμφιθέατρο του Αστυνομικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης και την παρακολούθησαν περισσότεροι από εκατό Δικαστικοί και Εισαγγελικοί Λειτουργοί και Αξιωματικοί – Ανακριτικοί Υπάλληλοι της Ελληνικής Αστυνομίας, από διάφορες περιοχές της Βορείου Ελλάδος, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν ενδελεχώς, για τις δικονομικές ενέργειες και την πρακτική εφαρμογή του θέματος.

Τις εργασίες της ημερίδας συντόνισαν η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κα. Ξένη ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ-ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ και η Διευθύντρια της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης κα Ειρήνη ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ, ενώ οι εισηγήσεις πραγματοποιήθηκαν από τους:

  • Αντεισαγγελέα Εφετών κ. Δημήτριο ΓΚΥΖΗ,
  • προϊστάμενο του Τμήματος Προστασίας Μαρτύρων Αστυνομικό Υποδιευθυντή Περικλής ΜΑΝΩΛΙΔΗ,
  • Αστυνομικό Υποδιευθυντή Σπυρίδων ΤΣΑΡΔΑΚΑ της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής
  • Αστυνομικό Υποδιευθυντή Βασίλειο ΠΛΕΞΙΔΑ της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής

Κατά την ημερίδα αναπτύχθηκαν οι εξής θεματικές ενότητες :

  • Παρουσίαση υπόθεσης εισαγωγής και διακίνησης μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης στην Ελλάδα από μεξικανικό καρτέλ ναρκωτικών - ανάπτυξη του επιχειρησιακού σχεδιασμού και της δικονομικής κάλυψης.
  • Προϋποθέσεις διενέργειας ανακριτικής διείσδυσης και υποβολής συνεργαζόμενου σε μέτρα επιείκειας.
  • Παρουσίαση πεδίου εφαρμογής μέτρων προστασίας μαρτύρων – ανάλυση διαδικασιών και εντύπων.

Σκοπός της ενημερωτικής εκδήλωσης ήταν η ενδελεχής και εμπεριστατωμένη ενημέρωση των Δικαστικών Λειτουργών και των Ανακριτικών Υπαλλήλων της Ελληνικής Αστυνομίας για τις δικονομικές ενέργειες που απαιτούνται, κατά την πρακτική εφαρμογή του εξειδικευμένου αντικειμένου της Προστασίας Μαρτύρων.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης κ. Λάμπρος ΤΣΟΓΚΑΣ, ο Πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης Εφετείου Θεσσαλονίκης κ. Αντώνιος ΤΣΑΛΑΠΟΡΤΑΣ, Εισαγγελείς Εφετών, Εισαγγελείς Πρωτοδικών, Εφέτες και Πρωτοδίκες.

Την ημερίδα επίσης παρακολούθησαν, Διευθυντές Διευθύνσεων της Γ.Α.Δ.Θ., της Υποδιεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, καθώς και Αξιωματικοί των Διευθύνσεων Ασφαλείας Θεσσαλονίκης και των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ημαθίας, Κιλκίς, Πιερίας, Πέλλας, Χαλκιδικής, Σερρών, Κοζάνης, Φλώρινας, Δράμας, Καβάλας και Γρεβενών, οι οποίοι συμμετείχαν διαδραστικά στην συζήτηση μετά το τέλος κάθε παρουσίασης.

O Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης Υποστράτηγος Φώτιος ΔΟΜΖΑΡΙΔΗΣ, αφού χαιρέτισε την εκδήλωση, κατά την εναρκτήρια ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής :

«Η ενδελεχής και εμπεριστατωμένη ενημέρωση, καθώς και η συνεχής επιμόρφωση όλων των εμπλεκομένων σε μία ποινική δίκη είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την απόδοση της αλήθειας και για την αντικειμενική κρίση της κάθε υπόθεσης.

…Η προστασία μαρτύρων αποτελεί εργαλείο άντλησης μαρτυριών, που αποκαλύπτουν εγκληματική δραστηριότητα σε τομείς όπως η σοβαρή οργανωμένη εγκληματικότητα και η τρομοκρατία .

…Όλα τα άτομα έχουν το πολιτικό δικαίωμα να καταθέτουν ως μάρτυρες και τα κράτη οφείλουν να προστατεύσουν τους μάρτυρες από οποιονδήποτε εκφοβισμό».

Ανάλογες διαλέξεις θα πραγματοποιηθούν και στο μέλλον, με σκοπό την ενημέρωση του αστυνομικού προσωπικού μας.

 

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δείτε τα πακέτα της προσφοράς

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis