Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:24 | 06/03/2016

Μια σπάνια ματιά στο εσωτερικό των σωφρονιστικών ιδρυμάτων υψίστης ασφαλείας προσφέρουν οι ίδιοι οι φυλακισμένοι μέσω των διαδικτυακών τους προφίλ, δείχνοντας τι πραγματικά συμβαίνει πίσω από τα πέτρινα τείχη και τις βαριές σιδερένιες πόρτες.

AdTech Ad

Σύμφωνα με το Έθνος, στο "ημερολόγιο φυλακής" στο facebook οι φυλακισμένοι ποζάρουν με αυτοσχέδια μαχαίρια, σφαίρες, κάλυκες και βιβλία αναρχίας ενώ δεν λείπουν οι εικόνες καθημερινής ρουτίνας, όπως άρση βαρών, μπάσκετ, πριβέ "δείπνα" μέσα στα κελιά και ανάρτηση πανό στους διαδρόμους.

Στις φωτογραφίες αποτυπώνεται η ρουτίνα μέσα στις φυλακές. Από την μπουγάδα στα κάγκελα του κελιού, μέχρι τα "οικογενειακά" γεύματα σε κελιά που είναι πλήρως εξοπλισμένα. Τηλεοράσεις τελευταίας τεχνολογίας, ανεμιστήρες, ψυγεία, μαγειρικά σκεύη μέχρι και συνδρομητική τηλεόραση έχουν.

Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία με φυλακισμένα μέλη της "Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς" στον Κορυδαλλό, τα οποία ποζάρουν κρατώντας δύο αυτοσχέδια πανό που αναγράφουν "Πυρήνες Πα-Ντου" και φέρουν το σήμα της τρομοκρατικής οργάνωσης. Στην εικόνα απεικονίζονται τουλάχιστον τρία μέλη των "Πυρήνων", ενώ οι υπόλοιποι είναι ποινικοί, φανατικοί οπαδοί του Ολυμπιακού, που έχουν ως έμβλημα της δικής τους οργάνωσης τη σημαία της αγαπημένης τους ομάδας.

Η ίδια ομάδα ποινικών έχει "χτυπήσει" αρκετές φορές στο facebook. Το πανό που γράφει "Κουμάντο στη φυλακή μόνο οι ολυμπιακοί", να κρέμεται από τον όροφο πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού, με δεκάδες κρατούμενους να ποζάρουν περιχαρείς, είχε φτάσει να γίνει μέχρι και σύνθημα στους συνδέσμους του πειραϊκού συλλόγου.

 

  Προφίλ στο facebook διατηρούν και οι Αλβανοί βαρυποινίτες. Αρκετοί φαίνεται να έχουν προσχωρήσει στην ιδεολογία της αναρχίας, ποστάροντας εικόνες με βιβλία ανάλογου περιεχομένου. Ενδεικτικό είναι ότι εκτός της σημαίας της Αλβανίας, που κοσμεί σχεδόν κάθε κελί Αλβανού κρατουμένου, δεν λείπουν και πανό με τον Τσε Γκεβάρα. Δεν λείπουν φυσικά και οι φωτογραφίες που ποζάρουν με αυτοσχέδια μαχαίρια και σφαίρες από περίστροφα

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis