Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:44 | 19/03/2018
"Σάρωσαν" τα "γεράκια" της συμμαχίας περιοχές ισχυρού συμβολισμού στο Ανατολικό Αιγαίο. Στο πλαίσιο της πολυεθνικής Άσκησης "Ηνίοχος 2018", μαχητικά αεροσκάφη F-16 της Πολεμικής μας Αεροπορίας και Eurofighter Typhoon της RAF,  πραγματοποίησαν σύνθετες αποστολές εικονικής προσβολής επίγειων στόχων, σε Ρόδο και Καστελόριζο. 

Την ίδια ώρα αεροσκάφη F-15 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, συνεκπαιδεύονταν με μονάδες του ελληνικού στόλου που συμμετέχουν στην Άσκηση "Αστρσπή 2018" που εξελίσσεται στο Μυρτώο Πέλαγος. Αυτή άλλωστε είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία προκειμένου τα πληρώματα της πολυεθνικής δύναμης να αλλάξουν επίπεδο στην επιχειρησιακή τακτική μέσα από τις υψηλού βαθμού, σε σχεδίαση και εκτέλεση, αποστολές που καταρτίζονται στο στρατηγείο της άσκησης. 

Επιπρόσθετα όπως τόνισε και στην εκπομπή Live News και στον Νίκο Ευαγγελάτο, ο αξιωματικός επιχειρήσεων του Σχολείου Όπλων Τακτικής, αντισμήναρχος Αθανάσιος Γκιολές: "Μας δίνει και τη δυνατότητα να προβάλλουμε και τη δική μας δύναμη και τη δική μας ισχύ, την ικανότητα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά ταυτόχρονα να έχουμε προετοιμασία κατάλληλη για να συνεργαστούμε στο μέλλον, σε οποιοδήποτε μέτωπο αυτό χρειαστεί. Άλλωστε η παρουσία περισσοτέρων από 90 αεροσκαφών στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας έχει ένα αποτέλεσμα και συμβολικό αλλά και ουσιαστικό."

Και πρόσθεσε: "Το επίπεδο της Πολεμικής Αεροπορίας αλλά και συνολικά των Ενόπλων Δυνάμεων είναι πολύ υψηλό. Η σεμνότηα είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που μαθαίνουμε. Δεν επιδιώκουμε τίποτα παραπάνω και να προωθούμε τους κοινούς σκοπούς Ελλάδας και ΝΑΤΟ."



 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis