Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:28 | 20/06/2018

Πρόσφατα, ο αμερικανικός στρατός καθιέρωσε μια απαίτηση για ένα νέο ελαφρύ οπλισμένο όχημα μάχης, με το όνομα Mobile Protected Firepower (MPF). Ο στρατός των ΗΠΑ αναλύει και αξιολογεί σχέδια για την κατασκευή πρωτοτύπων ενός νέου υψηλής κινητικότητας ελαφρού θωρακισμένου οχήματος (Mobile Protected Firepower armored vehicle) το οποίο αναμένεται να αλλάξει ριζικά τις χερσαίες επιχειρήσεις , φέρνοντας νέες επιλογές αποστολής για την προώθηση του πεζικού, καθώς ελίσσεται προς την επίθεση εναντίον του εχθρού - υπερτερώντας των αντίστοιχων ρωσικών συστημάτων.

[custom:google-ads]

Ο ρόλος αυτού του οχήματος θα ήταν να καταστρέψει εχθρικούς σκληρούς στόχους, όπως bunkers. Το όχημα πρέπει να είναι και ελαφρύ, ικανό να μεταφερθεί σε αεροσκάφη σε C-17 ή και C-130. Τα περισσότερα άρθρα υποθέτουν ότι αυτό το όχημα θα χρησιμοποιήσει το πυροβόλο 105 χιλιοστών που χρησιμοποιείται σήμερα στο Stryker Mobile Gun System. Αυτό το κανόνι είναι κατώτερο σε απόδοση στο κανόνι των 120 χιλιοστών που χρησιμοποιείται από το άρμα μάχης M1A2 SEP v2, το πιο σημαντικό θωρακισμένο όχημα της Αμερικής.

Πυρ μεγαλου βεληνεκούς και υψηλής ακριβείας, συντονισμένη επίθεση αέρος-εδάφους, επιθέσεις μηχανοκίνητων δυνάμεων σε θωρακισμένες δυνάμεις καθώς και απειλές από drone, όλα αλλάζουν τόσο γρήγορα που αναγκάζουν να χρειάζεται τη συνδρομή πυρός από τεθωρακισμένα οχήματα για την ταχεία προώθησή του στο σύγχρονο πεδίο μάχης.

Ο στρατός αξιολογεί τώρα προτάσεις της βιομηχανίας εν αναμονή της ανάθεσης αναπτυξιακών διαπραγματεύσεων μέχρι το επόμενο έτος - με σύντομα πρωτότυπα. Το αίτημα της υπηρεσίας προς τη βιομηχανία περιγράφει το πρόγραμμα Mobile Protected Firepower να επιδιώκει να "προσφέρει στις ομάδες μάχης πεζικού (Infantry Brigade Combat Team - IBCT) δυνατότητες άμεσα πυρά υποστήριξης, μεγάλης εμβέλειας και ακριβείας.

Η προσπάθεια σκοπεύει να βρει το βέλτιστο μίγμα ισχύος πυρός, κινητικότητας και επιβιωσιμότητας. Ανώτεροι ηγέτες του στρατού, ωστόσο, λένε ότι το νέο MPF θα έχει μεγαλύτερη επιβιωσιμότητα και ανώτερα χαρακτηριστικά από το αντίστοιχο ρωσικό σύστημα.

Δείτε παρακάτω βίντεο με πληροφορίες για το νέο πρόγραμμα του στρατού των ΗΠΑ:

Πηγή: onalert.gr , με αναφερόμενη πηγή: Military and Aerospace

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis