Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:14 | 02/06/2016

Στη στενή συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδας για το θέμα της τρομοκρατίας αλλά και στις αδυναμίες του ελληνικού συστήματος έκδοσης ταυτοτήτων και στη φύλαξη των ελληνικών συνόρων, αναφέρεται η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την τρομοκρατία, στο σχετικό απόσπασμα που αναφέρεται στην Ελλάδα. 

Η Συνεργασία Ελλάδας ΗΠΑ στην μάχη κατά της τρομοκρατίας παραμένει στενή, αναφέρει το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, προσθέτοντας πως η πάταξη της τρομοκρατίας και του Ισλαμικού Κράτους αποτελούν προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης, με τις αρχές έχουν καταδικάσει τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη. 
Στην έκθεση, επισημαίνεται ωστόσο ότι το σύστημα έκδοσης ελληνικών ταυτοτήτων παραμένει αδύναμο καθώς και ότι δεν υπάρχει πρόοδος στη λήψη νέων μέτρων ασφάλειας, όπως για παράδειγμα βιομετρικά δεδομένα. 

Η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευθεί για την έκδοση βιομετρικών ταυτοτήτων, κάτι που είναι πολύ σημαντικό αφού η ταυτότητα χρησιμοποιείται και για την έκδοση διαβατηρίου, σημειώνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Στην έκθεση υπάρχουν αναφορές στον Χριστόδουλο Ξηρό και τον Νίκο Μαζιώτη, ενώ υπογραμμίζεται ότι τα ελληνικά σύνορα είναι ανοχύρωτα και αυτό προκαλεί προβληματισμό για θέματα τρομοκρατίας.

Διαβάστε περισσότερα στο thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis