Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:00 | 02/12/2014

 

Σκεπτικισμό προκαλεί η κίνηση του Αμερικανικού Πενταγώνου να διατηρήσει την Αθήνα στον κατάλογο με τις επικίνδυνες περιοχές, δικαιολογώντας το επίδομα που δίνουν στο στρατιωτικό προσωπικό που υπηρετεί στο εξωτερικό οι Αμερικανοί, αποδεικνύοντας ακόμη μια φορά και μάλιστα περίτρανα τη σύγχυση, πραγματικά προκλητική, της εικόνας που έχουν για την εξωτερική πολιτική. Ο κατάλογος με τις χώρες και τις πόλεις που θεωρούνται επικίνδυνες ζώνες και δικαιολογούν επίδομα επικινδυνότητας στους Αμερικανούς στρατιώτες αναθεωρήθηκε, μειώνοντας το κόστος των επιδομάτων κατά 100 εκατομμύρια δολάρια ετησίως. Ο κατάλογος καταρτίζεται με βάση τον κίνδυνο για εμφύλιες συγκρούσεις, εμφύλιο πόλεμο, τρομοκρατία ή συνθήκες πολέμου.

Από τον κατάλογο αφαιρέθηκαν χώρες όπως το Μπαχρέιν που είναι η βάση του Πέμπτου Αμερικανικού Ναυτικού Στόλου καθώς και τα χωρικά ύδατα στον Κόλπο, την Αραβική Θάλασσα και την Ερυθρά Θάλασσα. Ακίνδυνες περιοχές θεωρούνται πλέον το Κουβέιτ, το Κατάρ, η Σαουδική Αραβία, το Ομάν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κιργιστάν, το Ουζμπεκιστάν, η Σερβία αλλά και το Μαυροβούνιο. Αντιθέτως επικίνδυνες περιοχές θεωρούνται τα ύδατα της Σομαλίας, το Γκουαντάναμο στη Κούβα όπου κρατούνται οι θεωρούμενοι τρομοκράτες που συνελήφθησαν μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11η Σεπτεμβρίου, το Ισραήλ, το Αζερμπαϊτζάν αλλά και η Αθήνα!

Οι επίσημες ανακοινώσεις για το νέο κατάλογο έγιναν από τον εκπρόσωπο του Στρατηγού Στηβ Γουόρεν, τον αρχηγό του Πενταγώνου. 

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis