ΗΠΑ: Ισόβια σε 22χρονο serial killer για δολοφονίες σε κέντρα μασάζ

ΗΠΑ: Ισόβια σε 22χρονο serial killer για δολοφονίες σε κέντρα μασάζ

Σε ισόβια κάθειρξη για τους μισούς από τους φόνους που διέπραξε καταδικάστηκε την Τρίτη (27/7) ο ένοπλος που εξαπέλυσε πολύνεκρες επιθέσεις σε αίθουσες ασιατικού μασάζ στην Ατλάντα και τα περίχωρά της τον περασμένο Μάρτιο. Μάλιστα, κινδυνεύει να του επιβληθεί η θανατική ποινή για τους υπόλοιπους.

Ο 22χρονος Ρόμπερτ Άαρον Λονγκ δήλωσε ένοχος για τέσσερις φόνους που διέπραξε στις 16 Μαρτίου σε ένα σαλόνι μασάζ στο Άκγουορθ, που απέχει 50 χιλιόμετρα από την Ατλάντα. Στο τέλος της ακροαματικής διαδικασίας, παρουσία των συγγενών των θυμάτων, η δικαστής τον καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη, χωρίς δικαίωμα αναστολής της ποινής.

Την ίδια ημέρα ο Λονγκ πήγε σε άλλα δύο σαλόνια, στην Ατλάντα και άνοιξε πυρ σκοτώνοντας άλλες τέσσερις γυναίκες. Η περιοχή αυτή όμως υπάγεται σε άλλη δικαιοδοσία και, σε αντίθεση με τους πρώτους φόνους, η εισαγγελέας της κομητείας Φούλτον θεωρεί ότι το κίνητρο του δράστη ήταν ρατσιστικό, δεδομένου ότι τα έξι από τα συνολικά οκτώ θύματά του ήταν ασιατικής καταγωγής.

Η εισαγγελέας Φάνι Γουίλις ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει τη θανατική ποινή. Προς το παρόν, ωστόσο, δεν έχει οριστεί ημερομηνία έναρξης της δίκης.


Η δίκη του νεαρού άνδρα για το μακελειό στην Ατλάντα / Φωτογραφία: AP Photos

Η δίκη του νεαρού άνδρα για το μακελειό στην Ατλάντα / Φωτογραφία: AP Photos

Ο νεαρός άνδρας, ένας πιστός χριστιανός και λάτρης των όπλων, έχει παραδεχτεί τις πράξεις του, όμως υποστηρίζει ότι τα κίνητρά του δεν ήταν ρατσιστικά αλλά ότι ήθελε να καταπνίξει τις «σεξουαλικές εμμονές» του. Ενώπιον της δικαστού Έλεν Μακ Ελάια επανέλαβε σήμερα ότι αγόρασε ένα πιστόλι με σκοπό να αυτοκτονήσει, επειδή αισθανόταν «ντροπή».

Κατόπιν στάθμευσε το αυτοκίνητό του έξω από ένα σαλόνι μασάζ και έπινε αλκοόλ για μία ώρα, μέχρι που αποφάσισε να μπει μέσα και να σκοτώσει όσους βρίσκονταν εκεί. «Ήθελα να σταματήσω ό,τι συνέβαινε εκεί και να τιμωρήσω τους ανθρώπους» είπε, σύμφωνα με την εφημερίδα «Atlanta-Journal-Constitution».

Πηγή: iefimerida.gr