ΗΠΑ - Καναδάς σε στρατιωτικές ασκήσεις στην Λετονία

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
ΗΠΑ - Καναδάς σε στρατιωτικές ασκήσεις στην Λετονία

Περισσότεροι από 50 στρατιώτες από τη Λετονία, τις ΗΠΑ και τον Καναδά εκτελούν χειμερινή εκπαίδευση στα πλαίσια της αποστολής του ΝΑΤΟ Operation Atlantic Resolve. 

Η εκπαίδευση που γίνεται στην πόλη Adazi στην Λετονία πραγματοποιήθηκε καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας, 21 έως 27 Φεβρουαρίου. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, οι στρατιώτες εξασκούν δεξιότητες που σχετίζονται με την τοπογραφία, τον εξοπλισμό και τη συντήρηση όπλων, καθώς και την παροχή ιατρικής βοήθειας και την εκπαίδευση με πυροβόλα όπλα. 

Βιντεο ρίψης βλημάτων όλμου κατα την διάρκεια της άσκησης Operation Atlantic Resolve
Σε αυτη την συγκεκριμένη άσκηση λαμβάνουν μέρος στρατιώτες απο τις Ένοπλες Δυνάμεις της Λετονίας, στρατιώτες 2ου Συντάγματος Ιππικού των ΗΠΑ, οι οποίοι παραμένουν στη Λετονία, ως μέρος της Operation Atlantic Resolve και στρατιώτες των καναδικών ενόπλων δυνάμεων όπως αναφέρθηκε από Υπουργείο Άμυνας.

Αφου παρεβρέθηκαν στην εκπαίδευση των ενόπλων δυνάμεων ο υπουργός Άμυνας της Λετονίας Raimonds Vejonis και ο διοικητής αντιστράτηγος Raimonds Graube παρακολούθησαν επίσης μια επίδειξη τεθωρακισμένων οχημάτων Stryker από στρατιώτες των ΗΠΑ. Μέρος των ασκήσεων ειναι και οι βουτιές στα παγωμένα νερά της Λετονίας. Στις φωτογραφίες του Reuters οι στρατιώτες της Λετονίας, των ΗΠΑ και του Καναδά που λαμβάνουν μέρος στην επιχείρηση Operation Atlantic Resolve πέφτουν στα παγωμένα νερα της πόλης Adazi. Παρα τις... παγωμένες συνθήκες της άσκησης, το θερμόμετρο εχει ανέβει πρόσφατα στην Βαλτική μετα απο τις αυξημένες πτήσεις ρωσικων αεροσκαφων και την απειλή μιας ενδεχόμενης εισβολής απο την Ρωσία. Η Μόσχα έχει αυξήσει τελευταία τις στρατιωτικές ασκήσεις κοντά στις τρεις χώρες της Βαλτικής, τη Λετονία, τη Λιθουανία και την Εσθονία, οι οποίες ειναι όλες μέλη του ΝΑΤΟ.
Η Λιθουανία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα επαναφέρει την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία φέτος.


Την Τετάρτη οχήματα του στρατού των ΗΠΑ και Βρετανοί στρατιώτες παρέλασαν στους δρόμους εσθονικής πόλης, μόλις 300 μέτρα από τα σύνορα της Εσθονίας με τη Ρωσία, σε μια επίδειξη ενότητας της Δυσης ενάντια στην απειλή της Μόσχας. 

Οι δηλώσεις υψηλόβαθμων αξιωματούχων το τελευταίο χρονικό διάστημα όπως του Υπουργού Άμυνας τις Βρετανίας οτι "το ΝΑΤΟ πρέπει να προετοιμαστεί για μια ρωσική επίθεση οποιασδήποτε μορφής, επικαλούμενος έναν "πραγματικό κίνδυνο" για την Εσθονία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, και του πρώην ΓΓ του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν οτι ο Βλάντιμιρ Πούτιν εχει επικίνδυνες φιλοδοξίες δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητες. Περίπου δώδεκα αεροσκάφη Α-10 βρίσκονται στην αεροπορική βάση Spangdahlem στη Γερμανία για να στηρίξουν την επιχείρηση Operation Atlantic Resolve, με επικεφαλή τις ΗΠΑ και με στήριξη των εταίρων του ΝΑΤΟ

Reuters/Business Insider/Baltic News Network
Απόδοση-Επιμέλεια - OnAlert