Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:20 | 16/11/2018

Ένας Αφροαμερικανός φύλακας έπεσε νεκρός κατά τη διάρκεια επίθεσης ενόπλου στο μπαρ του Σικάγο όπου εργαζόταν. Ο Jemel Roberson δεν σκοτώθηκε από τα πυρά του δράστη αλλά... της αστυνομίας.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της βάρδιάς του το προηγούμενο σαββατοκύριακο, ένας ένοπλος εισέλαβε στο μπαρ και άρχισε να πυροβολεί αιφνιδιάζοντας τους πάντες.

[custom:google-ads]

Ο Jemel Roberson όρμησε πάνω του για τον αφοπλίσει και πράγματι τον ξάπλωσε στο έδαφος και κατάφερε να τον σταματήσει. Λίγο αργότερα όμως, ο Αφροαμερικανός φύλακας έπεσε νεκρός από πυρά της αστυνομίας, που είχε κληθεί στο σημείο. 

«Ένας συγγενής μας με πήρε τηλέφωνο και με ειδοποίησε… ξέσπασα σε κλάματα», αναφέρει η γυναίκα του δολοφονηθέντος, Avontae Boose, που αυτή τη στιγμή περιμένει το δεύτερο παιδί τους.

Όπως είπε, ο 9 μηνών γιος του είναι ακόμη πολύ μικρός και δεν καταλαβαίνει τι συνέβη, όμως, ζητάει όπως είναι φυσικό τον πατέρα του.

Προς το παρόν παραμένουν αδιευκρίνιστες οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σκοτώθηκε ο 26χρονος, καθώς οι εκδοχές θαμώνων του μπαρ και της αστυνομίας για το τι συνέβη διαφέρουν.

Μέλη της κοινότητας του Roberson θέλουν να μάθουν αν ο 26χρονος φορούσε κάποιο διακριτικό που να δείχνει πως είναι φύλακας του χώρου.

Στην ανακοίνωση της η αστυνομία χαρακτηρίζει τον Roberson έναν «θαρραλέο άντρα που έκανε ότι καλύτερο μπορούσε για να σταματήσει μία επίθεση». Παράλληλα, εκφράζει την «βαθιά λύπη μας για το περιστατικό» και «τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του. Δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσουν τον πόνο που βιώνει η οικογένεια».

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis