Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:39 | 18/03/2017

Στις 15 Δεκεμβρίου ο δημοσιογράφος του Newsweek Κουρτ Άικενβαλτ βρισκόταν στο σπίτι του στο Ντάλας όταν έλαβε στον λογαριασμό του στο Twitter ένα μήνυμα από έναν χρήστη που χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο @jew_goldstein. Σύμφωνα με τον νομικό σύμβουλό του, τον Στίβεν Λίμπερμαν, είναι η πρώτη φορά που ένα μήνυμα σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης στέλνεται για να προκαλέσει σωματική βλάβη και όχι μόνο ψυχολογική.

"Σου αξίζει μια κρίση για τα μηνύματά του" έγραφε ο @jew_goldstein. Τα στροβοσκοπικά φώτα είναι γνωστό ότι προκαλούν κρίσεις σε ορισμένους επιληπτικούς και αυτό ακριβώς ήταν που έκαθε ο Άικενβαλτ.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, εξαιτίας αυτής της κρίσης ο δημοσιογράφος δεν μπορούσε να μιλήσει και να χρησιμοποιήσει το αριστερό χέρι του επί πολλές ημέρες.

Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο δράστης αναφερόταν στην κριτική που είχε ασκήσει ο Άικενβαλτ στον πρόεδρο Τραμπ.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι συνελήφθη ένας ύποπτος, ο Τζον Ριβέλο, στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του οποίου βρέθηκαν μηνύματα που αναφέρονταν στην υπόθεση ενώ διαπιστώθηκε ότι είχε κάνει και έρευνα για την επιληψία. Ο δημοσιογράφος είχε δηλώσει πολλές φορές δημοσίως ότι πάσχει από αυτήν την ασθένεια.

Ο ύποπτος θα προσαχθεί ενώπιον δικαστή και κινδυνεύει να του επιβληθεί 10ετής κάθειρξη αν κριθεί ένοχος για παρενόχληση μέσω του διαδικτύου με σκοπό τον θάνατο ή την πρόκληση σωματικής βλάβης στο θύμα του.

Διαβάστε περισσότερα στο ethnos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis