Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:29 | 17/04/2018

H αστυνομία της Νότιας Ουαλίας κατάφερε να εξασφαλίσει καταδίκη διακινητή ναρκωτικών ταυτοποιώντας τον με το έγκλημα από απλή φωτογραφία του χεριού του.

Οι διωκτικές αρχές ερευνούσαν μια ομάδα κακοποιών της Νότιας Ουαλίας και έκαναν έφοδο στο σπίτι ενός, συλλαμβάνοντας αρκετούς για διακίνηση κάνναβης.

Βρήκαν όμως και μια σειρά μηνυμάτων στο WhatsApp από έναν σύνδεσμο της σπείρας και σε ένα από αυτά ο ύποπτος Elliot Morris είχε στείλει και μια φωτογραφία του χεριού του να κρατά μια σειρά από μυστηριώδεις ταμπλέτες σε επίδοξο πελάτη. Η σπείρα κατηγορούνταν μέχρι εκείνη τη στιγμή για διακίνηση κάνναβης, η φωτογραφία παρείχε ωστόσο ενδείξεις και για εμπόριο πιο σκληρών ναρκωτικών. Έπρεπε όμως να αποδείξουν σε ποιον ανήκε το χέρι!

[custom:google-ads]

Παρά το γεγονός ότι στην εικόνα δεν υπήρχε κάτι αξιόλογο, υπήρχαν δύο δακτυλικά αποτυπώματα, κι έτσι η αστυνομία είχε κάτι να δουλέψει. Με ένα καινοτόμο λογισμικό, κατάφεραν να απομονώσουν τα αποτυπώματα και να τα ταυτοποιήσουν με ένα από τη βάση δεδομένων.

«Παρά το γεγονός ότι μόλις ένα μικρό μέρος του δακτυλικού αποτυπώματος ήταν εμφανές στη φωτογραφία, η ομάδα κατάφερε να αναγνωρίσει το άτομο», δήλωσε περιχαρής ο Dave Thomas του Αστυνομικού Τμήματος της Νότιας Ουαλίας. Ο Elliot Morris καταδικάστηκε και για διακίνηση σκληρών ναρκωτικών, καθώς οι ταμπλέτες περιείχαν χάπια έκστασι.

Οι Αρχές πιστεύουν τώρα πως μπορούν να εξασφαλίσουν μια σειρά από αντίστοιχες καταδίκες, καθώς τμήματα δακτυλικών αποτυπωμάτων έχουν σε αρκετές υποθέσεις, τμήματα που μέχρι τώρα ήταν άχρηστα…

Διαβάστε περισσότερα στο newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis