Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:56 | 16/09/2017

Για αμέλεια κατηγορείται ψυχιατρικό νοσοκομείο στην Ατλάντα των ΗΠΑ, καθώς έφηβη που είχε πέσει θύμα σεξουαλικής επίθεσης κατήγγειλε ότι βιάστηκε στο μπάνιο από άλλον ασθενή.

[custom:google-ads]

Όπως αναφέρει το Associated Press, ο δικηγόρος της, Κρις Στιούαρτ, είπε πως υπέβαλε τη σχετική αγωγή την Παρασκευή εκ μέρους της μητέρας του κοριτσιού, που κατηγορεί το Anchor Hospital στο College Park ότι απέτυχε να παρέχει την απαιτούμενη ασφάλεια. «Είναι απλά απαράδεκτο, επειδή έχουν κάμερες. Υποτίθεται ότι έχουν νοσοκόμες σε 24ωρη βάση, και ιατρικό προσωπικό που παρακολουθεί τους ασθενείς» είπε ο Στιούαρτ. «Όταν αρχίσαμε να το ψάχνουμε, είδαμε απλά πόσο κακή είναι η ιστορία τους εκεί.

Σύμφωνα με την αγωγή, το νοσοκομείο έχει βεβαρημένο ιστορικό όσον αφορά στην επάρκεια προσωπικού, και έχουν υπάρξει αναφορές από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για παραβάσεις.

Η 16χρονη, που στην αγωγή κατονομάζεται μόνο ως «Jane Doe» βρισκόταν στο νοσοκομείο για να λάβει περίθαλψη λόγω μιας προηγούμενης σεξουαλικής επίθεσης, σύμφωνα με την αγωγή. Στις 16 Φεβρουαρίου έκανε ντους, όταν ένας 18χρονος ασθενής μπήκε στο μπάνιο και τη βίασε, σύμφωνα με αναφορά της αστυνομίας την οποία παρείχε ο Στιούαρτ στο Associated Press. Μία γυναίκα που δεν κατονομάστηκε «κρατούσε τσίλιες» για να διασφαλίσει ότι δεν θα έμπαινε κανείς, σύμφωνα με την αναφορά.

Η νεαρή είπε στην αστυνομία πως δεν ήθελε να πει ποιος ήταν ο 18χρονος, επειδή της ζήτησε συγνώμη την επόμενη ημέρα και ήδη είχε κάποια προβλήματα νομικής φύσης. Η μητέρα της ήταν αυτή που ήθελε να υποβάλει την καταγγελία όταν έμαθε για τον φερόμενο βιασμό τέσσερις ημέρες μετά, πάντα σύμφωνα με την αναφορά αυτή.

Όπως είπε η 16χρονη, όταν αργότερα ρώτησε την άλλη γυναίκα (που «κρατούσε τσίλιες») γιατί άφησε τον 18χρονο να τη βιάσει, εκείνη της είπε πως νόμιζε ότι ήταν συναινετικό.

Ο 18χρονος έχει συλληφθεί, ενώ, σύμφωνα με την αγωγή, το κορίτσι έπαθε κατάθλιψη, υπέστη μετατραυματικό άγχος και δεν είναι σε θέση να λειτουργεί φυσιολογικά.

Πηγή: huffingtonpost.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis